Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Новороздільська ТЕЦ

П'ятниця, 20 серпня 2021, 10:14

Нафтогаз Тепло просить передати йому теплові мережі Новояворівська

Новороздільська ТЕЦ

Нафтогаз просить Львівську ОДА сприяти передачі теплових мереж Новояворівська в управління компанії.

Про це повідомила пресслужба компанії "Нафтогаз Україна".

ТОВ "Нафтогаз Тепло", яке входить до групи Нафтогаз Україна, звернулося до Львівської ОДА з проханням сприяти якнайшвидшій передачі в управління компанії теплових мереж міста Новояворівська, а також іншого майна, яке було арештоване за рішенням суду, але досі не передане АРМА в управління "Нафтогаз Тепла".

В компанії стверджують, що така передача необхідна для здійснення ремонтів та підготовки електричних і теплових мереж Новояворівська та Нового Роздолу до початку опалювального сезону.

"Нафтогаз Тепло" неодноразово зверталося до органів місцевого самоврядування Нового Роздолу та Новояворівська, а також обласної влади Львівщини щодо цього питання. 18 серпня 2021 року "Нафтогаз Тепло" направило ще один лист на ім’я голови Львівської ОДА з проханням посприяти вирішенню питання та попередженням про потенційні ризики виникнення надзвичайної ситуації в містах Новояворівськ та Новий Розділ через складнощі в підготовці до опалювального сезону частини активів, які не були додатково передані в управління" − йдеться у повідомленні.

Наразі Новороздільська ТЕЦ готова до роботи на 75%, а тепломережі − на 90%. Натомість на Новояворівській ТЕЦ проводять поточні ремонти двох котлів, бойлерів, насосів та електрообладнання. А магістральні мережі міста перебувають у незадовільному стані, оскільки трубопроводи там прокладені понад 50 років тому і потребують заміни.

Нагадаємо, 16 серпня, голова правління НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко в межах робочого візиту разом з головою Львівської ОДА Максимом Козицьким відвідав Більче-Волицько-Угерське підземне сховище газу АТ "Укртрансгаз" та зустрівся з колективом підприємства. Тоді повідомлялось, що "Нафтогаз" проводить підготовку до опалювального сезону, щоб вчасно подати тепло, зокрема у Новояворівську та Новому Роздолі.

А на початку серпня Львівська ОДА заявила, що звернеться до уряду щодо виділення фінансування для підготовки Новояворівської та Новороздільської ТЕЦ до опалювального сезону. 

Додамо, в листопаді 2019 року новим управителем Новороздольської та Новояворівської ТЕЦ АРМА призначила "Нафтогаз-тепло" через те, що опалювальний сезон тут було зірвано. Тоді ж Варіанти відправилися в Новий Розділ, щоб дізнатися, як без тепла живуть майже 30 тисяч людей.

Детальніше про ситуацію довкола Новояворівської та Новороздільської ТЕЦ можна дізнатисся у статті "Старі недолі у Новояворівську та Новому Роздолі".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.