Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

коронавірус

Середа, 8 вересня 2021, 14:35

В Україні можуть встановити жовту карантинну зону

коронавірус

Держкомісія найближчим часом розгляне посилення карантину по всій країні.

Про це повідомила Українська правда.

Сьогодні, 8 вересня, прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання Кабінету Міністрів повідомив, що Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій найближчим часом розгляне встановлення "жовтого" рівня епідеміологічної небезпеки на території всієї України.

"Задля уникнення можливих жорстких локдаунів або "червоних" зон ми маємо діяти на випередження. Ми повертаємось в режим роботи регулярних засідань комісїї ТЕБ та НС. Вже найближчими днями відбудеться відповідне засідання, де буде розглядатись питання про встановлення "жовтого" рівня епідемічної безпеки по всій країні" − повідомив Денис Шмигаль.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я направило подання до уряду щодо посилення карантинних вимог та переведення країни з 13 вересня у "жовту" карантинну зону. Також МОЗ пропонує надати більше прав вакцинованим громадянам під час дії карантинних обмежень "жовтої" та "червоної" зон.

Додамо, карантин в Україні, який вперше запровадили з 12 березня 2020 року, продовжили до 1 жовтня 2021 року. А з 24 лютого запровадили адаптивний карантин: країну знову поділили на "червону", "помаранчеву", "жовту" та "зелену" зони, в залежності від епідемічної ситуації.

З 9 червня Львівщина перебуває у "зеленій" зоні.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.