Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

банк у Львові

Четвер, 9 вересня 2021, 16:18

Нацбанк підвищив облікову ставку до 8,5%

банк у Львові

Національний банк України підвищив облікову ставку з 8% до 8,5% річних.

Про це повідомила прес-служба Національного банку України. 

Правління Національного банку України ухвалило рішення підвищити облікову ставку з 8% річних до 8,5% річних. Крім того, Національний банк припиняє використання антикризових монетарних заходів з початку IV кварталу.

У Нацбанку заявили, що цей крок сприятиме утриманню під контролем інфляційних очікувань і поверненню інфляції на траєкторію стійкого сповільнення до цілі 5%, досягнення якої прогнозується в 2022 році.

У липні 2021 року споживчі ціни зросли на 10,2% у річному вимірі, а базова інфляція упродовж останніх місяців стабілізувалася, зокрема завдяки корекції цін на соняшникову олію та зміцненню курсу гривні. 

"За очікуваннями Національного банку, протягом вересня-жовтня інфляція залишатиметься в діапазоні 10–11%, а в останні місяці року сповільниться нижче 10%. У наступному році зниження темпів інфляції триватиме – вона поступово повернеться до цілі 5%" – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, востаннє Нацбанк підвищив облікову ставку з 7,5% до 8% у липні. 

Нагадаємо, у червні Національний банк України зберіг облікову ставку на рівні 7,5% річних.    

Додамо, у квітні цього року Нацбанк підвищив облікову ставку з 6,5% до 7,5% річних, на початку березня цього року банк підвищив облікову ставку до 6,5% річних, а перед цим востаннє Нацбанк підвищував облікову ставку до квітня 2019 року, коли її опустили її з 18% до 17,5% річних.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.