Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

бруківка

П'ятниця, 10 вересня 2021, 12:50

Бруківку з вулиць Львова використають для облаштування доріжки біля меморіалу Героїв Небесної Сотні

бруківка

Демонтованою бруківкою з вул. Угорської та Свєнціцького викладуть доріжку від вул. М. Кривоноса до вул. Пішої.

Сьогодні, 10 вересня, виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення про передачу бруківки, отриманої при реконструкції вул. Угорської та вул. І. Свєнціцького.

Бруківку, яку демонтували під час ремонту вулиць Угорської та Свєнціцького та відвезли на зберігання ЛКП "Шляхово-ремонтне підприємство Галицького району" на вул. Стрийська, 193, мають передати в користування ЛКП "Зелений Львів".

Йдеться про 20 м² бруківки, якою "Зелений Львів" планує викласти доріжку від меморіалу пам’яті Героїв Небесної Сотні – від вул. М. Кривоноса, 11 до вул. Пішої.

Нагадаємо, у жовтні 2019 року у місті зареєстрували електронну петицію з вимогою заборонити демонтаж бруківки. За словами автора, громада міста Львова обурена неодноразовими випадками демонтажу та вивезення історичної бруківки.

Також мешканці мікрорайоні скаржилися на демонтаж натуральної бруківки на вул. Б. Хмельницького, яку замінюють на асфальт. Зокрема, у березні 2019 року активіст знайшов львівську бруківку на смітнику, яку викинули на мулових полях ЛКП "Львівводоканал". 

Натомість грудні 2017 року у міськраді заявили, що у Львові обліковують всю демонтовану з доріг бруківку.
 
Варіанти описали урочисте відкриття Меморіалу пам'яті Героїв Небесної сотні у Львові у статті "Меморіал Преображення".
 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.