Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медичний заклад у Львові

Середа, 15 вересня 2021, 10:16

В Україні встановили нові карантинні норми

медичний заклад у Львові

Оновлені карантинні правила почнуть діяти з 20 вересня.

Про це йдеться у постанові Кабінету Міністрів України "Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 р. № 1236 і від 29 червня 2021 р. № 677" від 13 вересня.

У понеділок, 20 вересня, в Україні набудуть чинності оновлені карантинні правила. Відповідно до постанови, запровадили жовті та зелені Covid-сертифікати. Жовті сертифікати зможуть отримати ті, хто щепився однією дозою вакцини від коронавірусу, а зелені – ті, хто завершив повний курс вакцинації.

Також бізнесу дозволили під час перебування регіону у жовтій зоні самостійно обирати: обслуговувати лише вакцинованих осіб або ж всіх, але з дотриманням обмежень жовтої зони. Умовою роботи закладів в жовтій зоні є вакцинація від коронавірусу щонайменше 80% співробітників закладу принаймні однією дозою вакцини.

Натомість для роботи в червоній зоні повністю вакцинованими мають бути 100% співробітників. Послуги в цій зоні також зможуть надаватись лише повністю вакцинованим.

Нагадаємо, в усіх ТРЦ України планують встановити спецкамери для контролю за дотриманням маскового режиму.

Додамо, раніше у МОЗ заявляли, що не планують посилювати карантин для вакцинованих колективів закладів, компаній чи установ, якщо їх регіон потраплятиме в "жовту" чи "червону" зону епідемічної небезпеки.

Зазначимо, карантин в Україні, який вперше запровадили з 12 березня 2020 року, продовжили до 1 жовтня 2021 року. А з 24 лютого запровадили адаптивний карантин: країну знову поділили на "червону", "помаранчеву", "жовту" та "зелену" зони, в залежності від епідемічної ситуації.

З 9 червня Львівщина перебуває у "зеленій" зоні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.