Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

коронавірус

Середа, 15 вересня 2021, 15:28

У МОЗ напрацювали схему видачі та отримання Covid-сертифікатів

коронавірус

"Жовті" й "зелені" Covid-сертифікати використовуватимуть в Україні у разі посилення карантинних обмежень.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України на своїй сторінці у Фейсбуці.

Внутрішні Covid-сертифікати, які запровадили в Україні, можна буде отримати через додаток "Дія" (вони будуть у електронному варіанті) або завантажити й роздрукувати через портал (паперовий варіант).

Їх використовуватимуть у разі посилення карантинних обмежень.

"Так званий "жовтий" сертифікат допоможе уникнути карантинних обмежень жовтого рівня. Так званий "зелений" – повний курс захисту. Загалом різні Covid-сертифікати міститимуть інформацію про вакцинацію, негативний результат тестування (діє 72 години) або одужання від Covid-19" – наголосили у МОЗ.

Крім цього, існуватимуть міжнародні сертифікати вакцинації, які використовуватимуться для перетину міжнародних кордонів.

Зазначимо, "жовтий" сертифікат діятиме 120 днів. Із ним заклади освіти, розваг, громадського харчування та спортивні зали зможуть уникнути карантинних обмежень у "жовтій" зоні. Зокрема, дозволять працювати закладам освіти, в яких 80% і більше працівників вакциновані принаймні однією дозою вакцини проти коронавірусу.



"Зелений" сертифікат можна отримати відразу після другого щеплення дводозною вакциною або через 14 днів після щеплення однодозною вакциною проти коронавірусу. Він свідчитиме про повний імунний захист і діятиме впродовж одного року. "Зелені" сертифікати дадуть змогу уникнути обмежень у "червоних" зонах.

Нагадаємо, 13 вересня Кабінет міністрів змінив правила для карантинних обмежень. У разі посилення карантину заклади з повністю вакцинованими колективами зможуть продовжувати працювати офлайн.

Додамо, раніше у МОЗ заявляли, що не планують посилювати карантин для вакцинованих колективів закладів, компаній чи установ, якщо їх регіон потраплятиме в "жовту" чи "червону" зону епідемічної небезпеки.

Карантин в Україні, який вперше запровадили з 12 березня 2020 року, продовжили до 1 жовтня 2021 року. А з 24 лютого запровадили адаптивний карантин: країну знову поділили на "червону", "помаранчеву", "жовту" та "зелену" зони, в залежності від епідемічної ситуації.

З 9 червня Львівщина перебуває у "зеленій" зоні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.