У Львові за чотири мільйони викупили приміщення Книжкової криївки на Площі Ринок

Вівторок, 2 листопада 2021, 12:51

Львівська міськрада продала за чотири мільйони гривень приміщення на Площі Ринок, 31.

Управління комунальної власності Львівської міської ради продало у системі ProZorro нежитлове приміщення першого поверху на Площі Ринок, 31 у Львові, загальною площею 36,4 кв.м.

Аукціон стартував 18 жовтня, участь у ньому взяли ТзОВ "Аптека №16" та винниківчанин Олександр Василюк, які запропонували купити приміщення за 2 050 100 грн і 4 050 000 грн відповідно. Переможцем обрали Олександра Василюка. Зазначимо, початкова вартість приміщення становила 2 009 160 грн.

Кам'яниця Мазанчівська, у якій знаходиться приміщення, є пам'яткою архітектури національного значення та збудована в XVIII столітті. Будівля внесена до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. До наших днів дійшла у перебудованому вигляді.

За даними аналітичної системи YouControl, мешканець міста Винники Олександр Василюк зареєстрований як фізична особа-підприємець з 1994 року, займається роздрібною торгівлею книгами в спеціалізованих магазинах.

Як повідомляли Варіанти раніше, Василюк орендував це приміщення у міськради. Тут знаходиться магазин із продажу книг, газет, журналів "Львівський український книжковий клуб "Книжкова криївка", президентом якої є Олександр Василюк. Термін дії договору оренди якого завершується 31 січня 2023 року. 

Ще у 2016 році деякі львівські ЗМІ повідомляли, що до власника цієї книгарні міськрада періодично застосовувала штрафи та звинувачувала його у несанкціонованій вуличній торгівлі, намагаючись розірвати договір оренди.

У квітні цього року депутати міськради на сесії дозволили виставити це приміщення на акуціон.

Нагадаємо, підвал у цій будівлі ще у 2018 році придбав за 5 млн грн у міськради депутат Львівської облради від Європейської Солідарності Григорій Козловський, зокрема його фірма ТзОВ "Холдинг "Гранд Готель".

Додамо, у лютому цього року у міськраді сформували перелік із 150 нежитлових комунальних приміщень, які планували продати на аукціоні.

Також Варіанти дослідили питання із продажем приміщеннь на Площі Ринок у системі ProZorro у статті "Проzorri свистуни Садового".

Мітки: ProZorrо, закупівлі, комунальне приміщення, новини львова, пам'ятка архітектури, Площа Ринок, продаж комунального майна, продаж приміщень на аукціоні, управління комунальної власності