Цимбалюк про колізію зі списком 108 санкційних осіб

Середа, 20 жовтня 2021, 15:40

Нардеп Михайло Цимбалюк про рішення РНБО щодо запровадження санкцій контрабандистам.

Про це повідомив народний депутат України від ВО «Батьківщина» Михайло Цимбалюк, інформує прес-служба Львівського обласного партосередку.

«Днями секретар РНБО Олексій Данілов повідомив, що в рішенні засідання щодо санкцій контрабандистам, яке було ще навесні, допущені помилки щодо 108 осіб. За його словами, люди, які були причетні до оформлення документів, вже понесли покарання – це восьмеро працівників зі структури МВС.

Проте ЗМІ оприлюднили суперечливу інформацію, після якої з’явилося багато питань. Наприклад, Данілов пояснив, що помилки у рішенні РНБО відносно 108 осіб з санкційного списку стосувалися транслітерації прізвищ і людей внесли не помилково, а з помилками у даних. Також серед більш ніж 650 осіб була одна людина, яка опинилася у списку взагалі випадково.

У підсумку виходить, що РНБО перетворилося на Політбюро ЦК КПРС, коли рішення ухвалюються шляхом голосування більшості, а відповідальність за них ніхто на себе не бере. Така «колізія» навколо 108 санкційних осіб підтверджує крах не лише правоохоронної системи, а й акцентує увагу на нефаховості РНБО, оскільки саме ті люди, які працювали з даними, мають доступ до усіх джерел інформації.

У правовій державі такі «помилки» мають обов’язково стати предметом юридичного розгляду – правоохоронних органів та суду. То ж хто насправді підставив Президента України, усіх членів РНБО, які проголосували за рішення з помилками і тим більше – хто понесе насправді покарання?

Логічно, що виникатимуть питання і щодо інших рішень Ради нацбезпеки щодо протидії контрабанді в Україні і чи не є цей п’ятничний традиційний захід просто ширмою», – підсумував Михайло Цимбалюк.

Прес-реліз

Мітки: во батьківщина, Михайло Цимбалюк, новини львова