Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

пункт пропуску з Польщею

Середа, 27 жовтня 2021, 12:59

На кордоні з Польщею планують провести аудит роботи пунктів пропуску

пункт пропуску з Польщею

Україна запропонувала Польщі здійснити міжнародний аудит роботи пунктів пропуску на кордоні.

Про це повідомляє Міністерство інфраструктури України на своїй сторінці у Фейсбуці.

Під час двосторонньої зустрічі глави Мінінфраструктури Олександра Кубракова та міністра інфраструктури Польщі Анджея Адамчика у Варшаві Україна запропонувала виконати незалежний міжнародний аудит роботи пунктів пропуску на українсько-польському державному кордоні.

За словами Кубракова, польська сторона наполягає на тому, що питання надання дозволів на здійснення міжнародних вантажних автомобільних перевезень безпосередньо залежить від покращення ситуації з чергами на українсько-польському кордоні. Проте, як він зазначив, проблеми з чергами спостерігаються з двох сторін, що можуть підтвердити й українські перевізники.

"Щоб вийти з цієї ситуації, ми запропонували провести незалежний міжнародний аудит роботи прикордонних і митних служб, виявлення вузьких місць, а за результатами проведеного аудиту прийняти відповідні спільні рішення, які покращать ситуацію на кордоні. Також ми наразі працюємо над низкою проєктів, спрямованих на покращення логістичних і транспортних умов для перевізників і пасажирів в Україні. Зокрема, йдеться про нові дороги на кордонах, налагодження залізничного сполучення, а також про модернізацію пунктів пропуску" – наголосив Олександр Кубраков.

Україна та Польща домовилися про наступну зустріч двох міністрів уже найближчим часом у пункті пропуску на українсько-польському кордоні.

У Мінінфраструктури уточнили, що йдеться, зокрема, про:

- розвиток пунктів пропуску (початок будівництва в КПП "Шегині", початок будівництва пасажирської ділянки в КПП "Краківець", облаштування сервісної зони перед КПП "Ягодин");

- дорожні проекти (розвиток маршруту Краківець – Львів, дороги Київ – Ковель – Ягодин від кордону до м. Ковеля до категорії 1а, завершено капремонти на 59 км доріг до кордону в рамках "польського кредиту");

- залізничні проєкти (початок будівництва залізничної колії з Польщі до Трускавця та запуск швидкісного залізничного сполучення Київ-Варшава).

Нагадаємо, на Львівщині планують пришвидшити модернізацію трьох пунктів пропуску: "Шегині – Медика", "Краківець – Корчова" та "Рава-Руська – Гребенне". Раніше на влаштування скануючих систем для авто і модернізацію цих пунктів пропуску виділили понад 225 млн грн.

Загалом у рамках польського кредиту на облаштування цих пунктів Україні надали майже 25 млн євро. За ці кошти заплановано у збудувати піший перехід у "Раві-Руській", в провести реконструкцію інфраструктури існуючого пункту пропуску в "Шегинях", а в "Краківці" збудувати ділянку для легкового автотранспорту та автобусів.

Додамо, на початку вересня у Польщі стартувало будівництво нового пункту пропуску з Україною.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.