Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Максим Козицький

П'ятниця, 29 жовтня 2021, 13:48

Няньо Козицького подарував йому телеканал для школотного трештокера

Максим Козицький

Нацрада видала ліцензії на цифрове мовлення у Львові Телефакту, Аверсу та НТА.

Про це повідомляє Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення.

Вчора, 28 жовтня, Нацрада підбила підсумки конкурсу на мовлення на вільних телеканалах багатоканальних телемереж стандарту DVB–T2 (MPEG 4), які призначені для місцевих компаній.

Це перший конкурс, оголошений після початку карантину, а запропоновані частоти були прораховані для того, щоб місцеві телекомпанії могли завершити перехід на цифрове мовлення.

Загалом на конкурс у Львівській області виставили три ліцензії, переможцями яких обрали: ТРО "Телефакт" (Самбір), ДП "Телерадіокомпанія "Аверс" ВАТ "Корпорація "Аверс" (м. Луцьк Волинської області) та ПП "НТА – Незалежне телевізійне агентство" (Львів).

Мовлення розповсюджуватиметься на Львів і Самбір.

За даними аналітичної системи YouControl, власником самбірського телемовника "Телефакт", що працює з 1997 року, є батько голови Львівської ОДА Максима Козицького Зіновій Козицький, який 25 червня цього року створив у Львові нове інформаційне агенство "Львів.Медіа".

Зіновій Козицький пов'язаний із 51 компанією Львівщини та власник групи компаній "Західнадрасервіс" (Івано-Франківська область), більшість із яких працюють у галузі зеленої енергетики. Про велосипедні, аграрні та медійні апетити родини Козицьких Варіанти писали у статті "Няньо та куплена коза-дереза".

ПП "НТА – Незалежне телевізійне агентство" належить львівському журналісту та нардепу Верховної Ради 7 скликання Дмитру Добродомову та його соратнику у політичному проєкті Народний контроль Андрію Мисику. Добродомов також є співвласником та директором 4 каналу, який він планує вивести у всеукраїнський цифровий телеефір.

Також телеканал "НТА" ЗМІ пов'язують із львівським бізнесменом та депутатом Львівської обласної ради від Європейської Солідарності Григорієм Козловським.

Натомість телерадіокомпанією "Аверс" офіційно володіють мешканці Луцька Наталія Московка, Володимир Коробко, Олександр Луцака, мешканка Київщини Людмила Осикіна та київська будфірма ТзОВ "Либідь сервіс", що належить усім чотирьом власникам телерадіокомпанії. Крім цього, Московка, Коробко, Луцака та Осикіна мають ще у телерадіокомпанію "Рівне 1".

Натомість ЗМІ пов'язують "Аверс" з народним депутатом від групи За Майбутнє Ігорем Палицею.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.