Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

аптека

Четвер, 4 листопада 2021, 12:41

Українців вакцинуватимуть від грипу в аптеках

аптека

В Україні запускають пілотний проєкт з вакцинації від грипу в аптеках.

Про це повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров'я.

В період з 10 по 14 листопада кожен повнолітній зможе придбати вакцину проти грипу, пройти огляд лікаря та зробити щеплення безпосередньо в аптеці.

Пілотний проєкт з вакцинації від грипу в аптеках в Україні запускають вперше. Він має на меті спростити доступ українців до вакцинації проти грипу та продемонструвати, що в Україні можливе впровадження передових європейських практик у сфері охорони здоров’я, таких як вакцинація в аптеках.

Проєкт ініціювала компанія Sanofi Pasteur, яка є виробником вакцин, за підтримки Академії сімейної медицини України та у партнерстві з мережею аптек "АНЦ". 

Нагадаємо, у Львові першу дозу вакцини від Covid-19 отримали близько 56% мешканців, а повністю вакцинувалися 37%. А у Львівській області 34% дорослих мешканців отримали першу дозу вакцини від коронавірусу.

Додамо, з 21 липня в Україні стартував п'ятий етап вакцинації проти коронавірусу, щеплювають усіх охочих старше 18 років.

Також у липні Міністерство охорони здоров'я зробило вакцину проти коронавірусу Pfizer доступною у центрах масової вакцинації для всіх охочих з пріоритетом для людей похилого віку та людей із супутніми захворюваннями.

З 30 жовтня у Львівській області запровадили "червоний" рівень епідемічної небезпеки. Через це у Львові вирішили закрити всі заклади культури, натомість ресторанам й салонам краси дозволили працювати за умови повної вакцинації працівників та відвідувачів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.