Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вакцинація на Львівщині

П'ятниця, 5 листопада 2021, 15:35

На Львівщині протермінували 40 тисяч доз вакцини AstraZeneca

вакцинація на Львівщині

У 40 тисяч доз вакцини AstraZeneca вийшов термін придатності, її утилізують. 

Про це повідомив директор департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Орест Чемерис під час брифінгу щодо епідситуації на Львівщині.

У Львівській області не використали до завершення терміну придатності близько 40 тисяч доз вакцини від коронавірусу AstraZeneca, її передадуть на централізовані склади для утилізації.

"До нас ця (вакцина – ред.) поступила як невідкладна допомога. Є близько 40 тис. AstraZeneca, яку ми не використали, і в якої минув термін придатності. Вона зараз знаходиться на карантині, далі її передадуть на централізовані склади, де утилізують", – сказав Чемерис.

Також Чемерис додав, що станом на сьогодні проблем із надходженням вакцин на територію області немає. Охочі вакцинуватися найчастіше обирають Pfizer, на другому місці – Coronavac, а AstraZeneca – найрідше.

Щодня на Львівщині, за словами Чемериса, вакцинуються від 18 до 22 тисяч людей, а щеплені двома дозами вже 23% населення регіону.

Вчора в області працювали 21 центр вакцинації та 147 пунктів щеплення.

Станом на сьогодні у Львівській області вакцинували від коронавірусу 724 518 осіб з них двома дозами – 467 839 осіб. Всього провели 1 192 357 щеплень.

Для цього використали вакцини: Covieshield – 38 403 дози, Astra Zeneca – 149 308 доз, Coronavac – 316 396 доз, Pfizer – 537 827 доз, Moderna – 150 423 дози. З наступного тижня в Україні мають відновити щеплення вакциною Moderna.

Нагадаємо, з 21 липня в Україні стартував п'ятий етап вакцинації проти коронавірусу, щеплюють усіх охочих старше 18 років.

Також у липні Міністерство охорони здоров'я зробило вакцину проти коронавірусу Pfizer доступною у центрах масової вакцинації для всіх охочих з пріоритетом для людей похилого віку та людей із супутніми захворюваннями.

Додамо, з вересня в Україні запровадили Covid-сертифікати для вакцинованих, з 18 жовтня у Львові посилили карантин: у школах запровадили канікули, а ринки, ТРЦ та ресторани працюють за наявності вакцинованих працівників.

З 30 жовтня у Львівській області запровадили "червоний" рівень епідемічної небезпеки. Через це у Львові вирішили закрити всі заклади культури, натомість ресторанам й салонам краси дозволили працювати за умови повної вакцинації працівників та відвідувачів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.