Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Тарас Козак

П'ятниця, 12 листопада 2021, 14:54

СБУ заблокувала в українському повітрі літак Тараса Козака

Тарас Козак

СБУ не пустила в Україну літак підсанкційного нардепа з Львівщини Тараса Козака.

Про це повідомила Служба безпеки України на своїй сторінці у Фейсбуці.

Служба безпеки України та Украерорух заблокували спробу ввійти у повітряний простір України літак нардепа Тараса Козака, на якого Рада національної безпеки та оборони наклала санкції за підозрою у державній зраді.

"Як вдалося встановити СБУ, зловмисники хотіли вивести літак з-під санкцій РНБО. Для цього вони змінили бортовий номер одного із 5 підсанкційних літаків: з Т7BRG перереєстрували на T7GIV. Уже з новим номером, 10 листопада, судно хотіло перетнути повітряний простір України: летіло в РФ з однієї країни-члена ЄС. Втім, СБУ спрацювало спільно з Украерорухом та Державіаслужбою України і заборонило транзит бізнес-джету" – наголосили у СБУ.

Нагадаємо, 2 лютого 2021 року проти Козака та його телеканалів "112 Україна", NewsOne, Zik запровадили санкції через розслідування, яке встановило, що він з 2014 року пов'язаний з терористами окупованих Росією територій через кіпрський офшор.

А 19 лютого РНБО включила в санкційний список Наталю Лавренюк, яку вважають цивільною дружиною Козака. Вона володіє бізнесом у Росії разом із дружиною Медведчука Оксаною Марченко.

Також суд надав СБУ дозвіл на затримання Козака.

Додамо, Тарас Козак потрапив у першу десятку списку Опозиційної платформи – За життя на парламентських виборах 2019 року й пройшов у Верховну Раду. Він був нардепом ВРУ 8 скликання – у жовтні 2014 року Козак пройшов у виборчому списку політичної партії Опозиційний блок під №14.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.