Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

візуалізація

city-adm.lviv.ua

Понеділок, 22 листопада 2021, 16:35

У бюджеті Львова немає коштів на виготовлення кошторису для школи мистецтв на Личаківській

візуалізація

З бюджету Львова не виділятимуть 6 млн грн на виготовлення проектно-кошторисної документації для будівництва школи мистецтв на вул. Личаківській, 105.

Сьогодні, 22 листопада, на засіданні комісії культури, молоді, спорту та зовнішніх зв’язків Львівської міської ради депутат Львівської міської ради, голова фракції Європейська Солідарність Петро Адамик повідомив, що з бюджету Львова не виділятимуть 6 млн грн на виготовлення проектно-кошторисної документації для будівництва школи мистецтв на вул. Личаківській, 105.

"Ми розуміємо, що нам треба трамвай на Підголоско, треба музичну школу. Немає сьогодні Бунди, хотів би запитати, як вона, маючи в бюджеті ефемерну стрічку 500 тисяч, укладає угоду на 5 мільйонів на проект. Я публічно говорю, що ми ті гроші не оплатимо, щоб потім ніхто не ображався, що хтось когось обдурив. Ми нікого не дуримо, це просто популістичні речі, які зараз не можуть робити ні чиновники, ні депутати, якщо ми відповідальні" − повідомив депутат Львівської міської ради, голова фракції Європейська Солідарність Петро Адамик.

Зазначимо, 11 листопада Львівська музична школа №4 уклала договір з ФОП Дмитро Сорокевич на виготовлення проектно-кошторисної документації на об'єкт "Будівництво школи мистецтв з концертним залом на вул. Личаківській, 105 у м. Львові" за 5 975 760 грн. З них 500 тис. грн мають оплатити у 2021 році, а решту 5 475 760 грн − у наступних бюджетних періодах. Укладений договір діє до 31 грудня 2022 року.

Відповідно до договору, школа мистецтв має складатися з трьох об’єктів: медіатеки, критого амфітеатру та власне школи, яка матиме 4 поверхи, а  орієнтовна площа приміщень − 8,7 тис. кв. м. із підземним паркінгом. В ній будуть класи для музичних занять, хореографії, театрального гуртка, мистецького дошкільного клубу, дві концертні зали, одна з яких із прозорими стінами.

Музична школа провела закупівлю на виготовлення ПКД у системі Prozorro на підставі рішення виконкому Львівської міської ради від 5 березня 2021 року.

Нагадаємо, у червні виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови на будівництво Львівською державною музичною школою № 4 школи мистецтв з концертним залом на вул. Личаківській, 105 у м. Львові.

Додамо, у жовтні минулого року у місті обрали переможців архітектурного конкурсу щодо будівництва мистецької школи на вул. Личаківській, 105. А ще у червні 2019 року виконком вирішив провести Всеукраїнський архітектурний конкурс на кращу проектну пропозицію цієї школи, який оголосили у червні цього року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.