Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Остап Стахів

Четвер, 25 листопада 2021, 10:19

Пацієнт Стахів пропустить на кічі всю галицьку коляду

Остап Стахів

Львівський апеляційний суд повністю відмовив у апеляції Остапу Стахіву та залишив запобіжний захід без змін.

Про це повідомило "Еспресо.Захід".

Вчора, 24 листопада, Львівський апеляційний суд повністю відмовив у апеляції Остапу Стахіву та залишив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою впродовж 60 діб із можливістю внесення застави у 998 тисяч гривень без змін.

Захисник Остапа Стахіва в апеляційній скарзі просив змінити запобіжний захід на домашній арешт, а під час судового засідання просив повністю відпустити підозрюваного. Натомість прокуратура просила не задовольняти апеляційну заяву Остапа Стахіва.

Після розгляду апеляції у Львівському апеляційному суді Остапа Стахіва повернули у СІЗО Служби безпеки України.

"Я вважаю, рішення апеляційного суду законним і обґрунтованим. Ми задоволені таким рішенням. Далі буде досудове розслідування, проведемо ряд слідчих дій щодо підтвердження вини Стахіва та в подальшому скеруємо обвинувальний акт до суду. Ми зацікавлені якнайшвидше довести цю справу" − повідомив начальник відділу Львівської обласної прокуратури Юрій Курач

Зазначимо, Остап Стахів під час судового засідання скаржився на здоров'я і розповідав, що до нього не допускають швидку. Крім того, він написав звернення до Уповноваженої з прав людини, де поскаржився на погані умови утримання у СІЗО.

"В мене камера чотири на чотири, протяг, металеві двері, ліжко, я простуджений. Я з п'ятниці в СІЗО оголосив голодування і повідомив про це адміністрацію. Неналежні умови, у яких мене утримують, і той тиск, який на мене чиниться − порушення моїх прав і свобод, як людини і громадянина. Я вважаю, що маю один вихід − голодувати, щоб доводити свої права" − розповів Остап Стахів.

Нагадаємо, суд призначив антивакцинатору Остапу Стахіву арешт у вигляді триманні під вартою впродовж 60 діб. А 17 листопада суд не зміг обрати Стахіву запобіжний захід через те, що він не з'явився на засідання. Антивакцинатор перебував в лікарні у місті Сваляві Закарпатської області. Через це суд зобов'язав примусово доставити Стахіва до Львова, якщо лікарі нададуть довідку про його задовільний стан, що правоохоронці й зробили.

Зазначимо, 16 листопада слідчі СБУ вручили Остапу Стахіву підозру у скоєнні злочину, передбаченого статтею 109 КК України (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади) та провели обшук у його квартирі.

Додамо, вчора мітингувальники в Києві вимагали звільнити з-під варти лідера "руху антивакцинаторів" в Україні Остапа Стахіва.

Торік голова ГО "Ідея нації" Остап Стахів балотувався на посаду голови Львівської ОТГ. А у 2019 році Остап Стахів висував свої кандидатуру у народні депутати на позачергових парламентських виборах по округу №117 у Франківському районі міста Львова.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.