Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

медичний заклад у Львові

Четвер, 25 листопада 2021, 14:46

З наступного року у Львові преміюватимуть найкращих сімейних лікарів

медичний заклад у Львові

Депутати затвердили програму скринінгу, профілактики та ранньої діагностики захворювань "Здоров’я львів’ян" на 2022-2024 роки.

Сьогодні, 25 листопада, на сесії Львівської міської ради депутати затвердили міську програму скринінгу, профілактики та ранньої діагностики захворювань "Здоров’я львів’ян" на 2022-2024 роки.

 "За" проголосували 58 депутатів.

Програма передбачає впровадження ефективних програм скринінгу, профілактики та ранньої діагностики захворювань.

"Метою цієї програми є зміцнення фізичного здоров'я та раннє виявлення захворювань, зокрема, гіпертонічної хвороби, цікрового діабету, онкозахворювань, шляхом організації і контролю шляхом організації максимального охоплення мешканців міста профілактичними оглядами, скринінговими оглядами. Виконання цієї програми дасть нам змогу поліпшити здоров'я населення" – наголосив депутат Львівської міськради від Європейської Солідарності Євген Кузик.

Згідно із цією програмою, передбачено:

- забезпечення максимального охоплення мешканців скринінговими та профілактичними оглядами з метою раннього виявлення захворювань;

- підвищення ефективності використання наявних кадрових, фінансових та матеріальних ресурсів охорони здоров’я;

- забезпечення інформаційного висвітлення, пропаганди здорового способу життя як однієї з пріоритетних тем соціальної реклами, яка постійно оновлюється, з метою доведення до свідомості мешканців необхідності активного способу життя та занять спортом, дотримання правил гігієни, правильного харчування, подолання шкідливих звичок.

Крім цього, для поліпшення надання медичної допомоги у лікарнях Львівської ОТГ преміюють 25 найкращих сімейних лікарів. Вони отримають по 20 тис грн.

Програма фінансуватиметься з міського бюджету Львова, її загальний обсяг становить 1,5 млн грн: у 2022 році – 500 тис грн, у 2023 році – 500 тис грн, у 2024 році – 500 тис грн.

Нагадаємо, раніше у місті погодили стратегію розвитку медицини у місті, яка розроблена до 2024 року, а на початку жовтня, у рамках реформи медицини, у місті створили гарячу медичну лінію.

Також у червні депутати міськради прийняли концепцію розвитку галузі охорони здоров’я на території Львівської міської територіальної громади, що передбачає злиття львівських лікарень у три територіальні медичні об’єднання. А на початку липня депутати міськради прийняли ухвалу про статут і положення цих ТМО.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.