Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

додаток "Дія"

epravda

Вівторок, 30 листопада 2021, 12:10

У додатку Дія з'явилая можливість оформити субсидію та призначити пенсії

додаток "Дія"

У мобільному дордатку "Дія" запрацювали сім нових послуг.

Про це повідомляє міністер цифрової трансформації України Михайло Федоров на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вчора, 29 листопада, Міністерство цифрової трансформації України презентувало сім нових послуг на порталі "Дія" 

"Відтепер оформити субсидії, призначити або перерахувати пенсії, отримати довідку про страховий та трудовий стаж можна онлайн у "Дії". Презентували 7 нових соціальних послуг. Окрім цього, наші партнери презентували програму доступності та безбар’єрності, яка була створена за міжнародними стандартами. Адже мета команди Мінцифри – зробити цифрові сервіси максимально доступними для всіх українців, зокрема, людей з інвалідністю та людей старшого віку" – написав Михайло Федоров.

У міністерстві зазначили, що відтепер для оформлення субсидії можна подати заяву на порталі "Дія" та підписати своїм електронним підписом (КЕП). Заява автоматично надійде до органів соцзахисту, які призначають субсидії.

Субсидія на більшість видів послуг житлово-комунальних послуг продовжуватиметься автоматично, якщо у людини протягом року нічого не змінилося.

Також з’явиться можливість призначення та перерахунку пенсій. На порталі "Дія" потрібно заповнити анкету та завантажити необхідні документи. Зазначається, що кількість документів, полів для заповнення та час на очікування скоротили.

Крім того, у "Дії" можна буде оформити довідку про трудовий та страховий стаж, доходи пенсіонера та витяг із реєстру застрахованих осіб.

Додамо, з лютого 2020 року в Україні почав працювати мобільний додаток "Дія". З квітня тогож року паспорти у смартфоні офіційно стали цифровими аналогами паперових документів.

Крім цього, з 1 березня цього року додаток "Дія" поширили на вакцинацію від Covid-19, а з вересня на порталі можна згенерувати Covid-сертифікат.

А з 1 грудня на порталі "Дія" у тестовому режимі запрацює послуга зміни місця проживання онлайн майже для всієї України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.