Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

львівське сміття

Вівторок, 30 листопада 2021, 14:58

Депутати погодили кредит ЄБРР на удосконалення системи поводження з сміттям у Львові

львівське сміття

Львівські депутати підтримали надання місцевої гарантії на отримання кредиту від ЄБРР для ЛКП "Зелене місто".

Сьогодні, 30 листопада, на сесії Львівської міської ради депутати підтримали рішення про надання місцевої гарантії Львівської міської ради у 2021 році з метою забезпечення виконання боргових зобов’язань ЛКП "Зелене місто" у рамках проєкту "Програма розвитку муніципальної інфраструктури України".

"За" проголосували 50 депутатів.

Зокрема, ЛКП "Зелене місто" отримало право укласти із ЄБРР договір на отримання 14 083 000 євро позики для удосконалення системи поводження з твердими побутовими відходами у Львові в рамках проєкту "Програма розвитку муніципальної інфраструктури України".

Ці кошти у підприємстві планують спрямувати на реалізацію таких проєктів:

- реконструкція Грибовицького сміттєзвалища – 9,533 млн євро;

- закупівля обладнання для міської станції компостування – 1,1 млн євро;

- розвиток центрів роздільного збору відходів – 3,45 млн євро.

Плата за отримання місцевої гарантії для "Зеленого міста" становить 1 грн на місяць на термін дії угоди про передачу коштів позики, а джерело повернення кредиту та сплати відсотків за користування кредитними коштами – кошти комунального підприємства та бюджету Львівської ОТГ.

Термін повернення позики – до 15 років, включаючи пільговий період – до 3 років. Відсотки за користування позикою – до 2,5%.

Зазначимо, у вересні 2019 року депутати Львівської міськради дозволили ліквідувати ЛКП "Збиранка", а усе майно підприємства та його обов'язки передати ЛКП "Зелене місто", яке також займається будівництвом сміттєпереробного заводу у Львові.

Нагадаємо, 19 травня у міськраді підписали кредитний договір від ЄБРР щодо надання комунальним підприємствам Львова двох траншів кредиту загальною сумою у 22 млн євро для подолання наслідків пандемії коронавірусу.

Зазначимо, у лютому цього року львівські депутати підтримали надання місцевої гарантії на отримання кредиту від ЄБРР для "Львівелектротрансу" і "Львівавтодору".

Додамо, у 2018 році на сесії міської ради затвердили основні умови участі львівських комунальних підприємств "АТП №1" та "Львівелектротранс" у програмі "Міський громадський транспорт України". Також у вересні 2019 року "Львівелектротранс" оголосив тендер на реконструкцію трамвайного депо у Львові.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.