Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

поліклініка на вул. Повітряній, 99

google.com.ua

Середа, 1 грудня 2021, 12:45

Львів прийняв у комунальну власність приміщення поліклініки на Левандівці

поліклініка на вул. Повітряній, 99

Львівські депутати погодили прийняття у комунальну власність приміщень поліклініки Львівської залізниці на вул. Повітряній, 99.

Вчора, 30 листопада, на сесії Львівської міської ради депутати надали згоду на прийняття з власності АТ "Українська залізниця" у комунальну власність Львівської МТГ об’єкта нерухомого майна на вул. Повітряній, 99.

"За" проголосували 53 депутати.

Зокрема, йдеться про передачу у власність міста всіх приміщень поліклініки Львівської залізниці на вул. Повітряній, 99, загальна площа яких становить 586,5 кв.м.

Як вказано в ухвалі, ці приміщення міськрада має використовувати виключно для потреб медицини, їх заборонено передавати у приватну власність. Крім цього, АТ "Українська залізниця" отримає від мерії пільги на сплату земельного податку на суму, що дорівнює ринковій вартості цих приміщень.

Зазначимо, раніше депутати проголосували уже за передачу поліклініки АТ "Українська залізниця" на Левандівці у комунальну власність Львова. Проте тоді було прийнято дев’ять десятих частин цього приміщення. Частина четвертого і сьомого поверхів залишилась у власності залізниці.

"Поліклініка динамічно розвивається, надаються нові послуги і є гостра потреба у збільшенні площі. Однак зараз є загроза, що ці приміщення 4-го і 7-го теж захочуть продати. Щоб цього не сталось ми приймаємо у власність міста решту приміщень. А щодо повернення уже проданого з аукціону, потрібно проводити перемовини на рівні "Української залізниці" – пояснив голова медичної комісії Львівської міськради, депутат від Варти Валерій Веремчук.

Додамо, влітку депутати Львівської міськради погодились прийняти лікарню Львівської залізниці на баланс міста, однак місто отримало відмову від уряду.

Наразі в "Укрзалізниці" триває продаж нежитлових приміщень у Львові. У листопаді продали відділення залізничної лікарні у Львові на вул. Вільде, 41 та на вул. Ніщинського, 2 новоствореній львівській фірмі, власниця якої дотична до Олександра Свіщова, батька депутата Львівської обласної ради від Європейської Солідарності Віталія Свіщова, а ливарню, яка знаходиться біля дорожньої поліклініки Львівської залізниці на вул. Повітряній, 99 придбала фірма екс-керівника львівського готелю "Асторія".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.