Влада вирішила оподаткувати кожного українця – Цимбалюк

Понеділок, 6 грудня 2021, 17:30

Верховна Рада України проголосувала за закон №5600.

Про це повідомив народний депутат України від ВО «Батьківщина» Михайло Цимбалюк, інформує прес-служба Львівського обласного партосередку.

«Вперше українська влада зі сталінських часів пішла на те, щоб оподаткувати чи не кожного українця. І таким сучасним законопроектом є 5600.

5600 – є своєрідним «законом про п’ять колосків», який і призвів до Голодомору в Україні 32-33 років – тоді оподатковували селянина і зараз складається подібна ситуація. Чи не вперше згідно з проектом Закону зростає мінімальне податкове зобов’язання для сільського господарства і фермерів до півтора тисячі гривень з гектара. А у випадку продажу продукції на понад 12 мінімальних зарплат (78 000 гривень), їм треба буде заплатити 18% податку на доходи фізичних осіб до держбюджету.

Чи не вперше владний законопроект 5600 – це боротьба проти українського підприємництва загалом – починаючи від фермерів, закінчуючи великими підприємствами. Чи не вперше в цьому законопроекті піднімають ренту на залізну руду, а залишають мінімальні податкові відсотки на «привілейовану» марганцеву руду. Це єдиний підхід до справи?

Чи не вперше Законопроєкт запроваджує 18% податку на доходи фізичних осіб з продажу третього та наступних об’єктів нерухомості протягом одного року. Це стосуватиметься і продажу земельних ділянок. Наразі дохід від продажу одного об’єкта (за винятком землі) на рік не оподатковується, а продаж другого і наступних оподатковуються за ставкою 5%.

Чи не вперше за цим законом податкова отримає право забирати кошти з рахунків підприємств без рішення суду, а також забороняти директорам підприємств виїжджати за кордон у разі податкового боргу. Це незаконно і неконституційно! Чи не вперше влада залазить в кишені українців, а поряд з тим створює запобіжники, аби легше можна було списувати борги, які відповідно накопичуватимуться через додаткові додатки.

Чи не вперше така владна «турбота» про українців призвела до того, що 40% громадян України хочуть виїхати за кордон, а кожен третій українець хотів би поїхати на роботу до Німеччини або Польщі», – зазначив Михайло Цимбалюк.

Прес-реліз

Мітки: во батьківщина, Михайло Цимбалюк, новини львова