Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Дубляни

Четвер, 9 грудня 2021, 12:47

Суд дозволив Дублянам вийти з складу Львівської ОТГ

Дубляни

Апеляційний суд підтвердив законним рішення про виключення Дублян зі складу Львівської ОТГ.

Про це повідомив координатор Комітету захисту прав громад Віталій Горбатенко на своїй сторінці у Фейсбуці.

У вівторок, 7 грудня, Шостий апеляційний адміністративний суд підтвердив рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 22 вересня 2021 року щодо виключення міста Дубляни зі складу Львівської територіальної громади.

"Це ще раз засвідчує те, що права мешканців м. Дубляни при так званому об'єднанні зі Львовом було порушено. За увесь час, який передував завершенню децентралізаційної реформи, жоден топ-чиновник міського голови Львова не приїхав до Дублян поспілкуватися і переконати містян об'єднатися. Натомість, все це робилося кулуарно в київських кабінетах і, зрозуміло, не в інтересах Дублянської громади" – написав Віталій Горбатенко

Зазначимо, у червні 2020 року уряд опублікував перспективний план розвитку Львівської області, затверджений за поданням Львівської ОДА ще 27 травня, який передбачає створення Львівської ОТГ у форматі "великого Львова" й який, як вважають експерти, розробили з порушеннями і без консультацій з громадськістю.

Згідно з ним на території Львівської області створили 73 об'єднані територіальні громади разом із Львівською ОТГ до складу якої увійшло й місито Дубляни.

Нагадаємо, ще на початку квітня Мінрегіон затвердив перспективний план Львівської ОДА щодо поділу Львівщини. Протестуючи проти цього рішення, представники приміських громад Львова, яких мають об'єднати зі Львовом, заявили, що звертатимуться у Раду Європи.

У липні 2020 року суд визнав протиправною бездіяльність Львівської ОДА щодо врахування інтересів Малехівської сільради та постановив виключити громаду зі складу Львівської ОТГ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.