Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Ірина Гримак

Понеділок, 20 грудня 2021, 19:55

267 мільйонів з обласного бюджету повернуть на утримання закладів освіти

Ірина Гримак

За ініціативи голови Львівської облради Ірини Гримак повернуть 267 млн грн з обласного бюджету на утримання закладів освіти.   

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні, 20 грудня, голова Львівської обласної ради Ірина Гримак на брифінгу повідомила, що за результатами зустрічі з головами фракцій облради вирішили повернути 267 млн грн з обласного бюджету на утримання закладів освіти.

Зазначимо, напередодні засідання бюджетної комісії окремі департаменти Львівської ОДА некоректно подали цифри на так звані утриманські видатки, у зв'язку з чим в обласному бюджеті було знято видатки на освітню галузь. 

"Щойно на зустрічі з головами фракцій Львівської обласної ради я запропонувала повернути 267 млн грн на утримання закладів освіти, які фінансуються з обласного бюджету. Але розуміємо, що можливості бюджету з кожним роком зменшуються. Якщо у 2018 році в бюджеті було 18 млрд грн, то сьогодні лише близько 7 млрд грн, це у рази менше. Тому маємо навчитися ставити перед собою чіткі завдання і раціонально витрачати наявні кошти" − повідомила Ірина Гримак.

Додамо, Ірина Гримак наголосила на необхідності провести аудит комунальних освітніх закладів, у тому числі професійно-технічних училищ, які ще у державній власності, але фінансуються з обласного бюджету. Також планують провести аудит комунальних закладів культури, спорту, медицини. Повний аналіз господарської діяльності установ і організацій проводитимуть працівники управління майном спільної власності Львівської обласної ради спільно з членами депутатських комісій та профільних департаментів Львівської ОДА, із залученням професійних аудиторів.

"Аудит необхідний, щоб визначити потреби у фінансуванні, а можливо провести оптимізацію. Я сподіваюся, що депутатський корпус підтримає цю ініціативу голосуванням під час сесійного засідання у вівторок, 21 грудня" − додала Ірина Гримак.

За словами голови Львівської облради, видатки з обласного бюджету на галузі наступного року не стануть меншими, а навпаки збільшаться. Депутати планують частково змінити утриманські видатки у сфері спорту, натомість необхідні кошти скерують у спортивну інфраструктуру, на капітальний розвиток.

Нагадаємо, у Львівській ОДА відбулось громадське слухання проєкту обласного бюджету Львівської області на 2022 рік.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.