Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Олександр Бурмагін

dostup.pravda.com.ua

Вівторок, 21 грудня 2021, 15:10

Медіаюрист Олександр Бурмагін став членом Нацради з питань телебачення і радіомовлення

Олександр Бурмагін

Його кандидатуру у Верховній Раді підтримали 283 депутати.

15 грудня Верховна рада обрали трійку членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення за своєю квотою, серед яких був медіаюрист ГО "Платформа прав людини" Олександр Бурмагін. 

Адвокат Олександр Бурмагін є випускником Вищого міжнародного курсу з прав людини (Варшава, Гельсінський Фонд з прав людини), у сфері журналістики юридичну практику веде з 2001 року. Як експерт співпрацює з Європейською комісією за демократію. Бурмагін у співавторстві з адвокаткою Людмилою Опришко видав посібник для журналістів “Правові засади професійної діяльності журналіста”, де виклали юридичну основу професійної діяльності журналіста.

«У цьому виданні ми спробуємо доступно і коротко викласти юридичну основу роботи журналіста. Адже, будь-хто з мінімальним досвідом спроб в отриманні публічної інформації вже знає про велику кількість «нюансів» і надто творчий підхід розпорядників до тлумачень чинного законодавства», - йдеться у посібнику.

За парламентською квотою членами Нацради також були обрані Ольга Герасим’юк  та Олег Черниш. Зазначимо, що останні двоє вже були медіарегуляторами, проте у 2019 році їх п’ятирічний термін завершився.

На посади членів Нацради загалом претендувало 13 кандидатів.

У жовтні 2019 року Верховна Рада проголосувала за звільнення членів Нацради у зв'язку із завершенням їхнього терміну перебування на посадах. Проте через початок карантину обрати нову трійку з парламентської четвірки членівНацради вдалося лише тепер.

Нагадаємо, у межах проєкту "Організаційна підтримка місцевого незалежного медіа" Олександр Бурмагін розповів про правові аспекти використання техніки в роботі журналіста.

Також медіаюрист поділився знаннями пробаланс між свободою слова та захистом приватного життя.

Новина створена у межах проєкту "Організаційна підтримка незалежних місцевих медіа", який реалізується ГО "Атом" у партнерстві з ІА "Варіанти" за фінансової підтримки Чорноморського фонду регіонального співробітництва (BST) у межах програми ЄС "Прямуємо разом". Зміст новини не обов'язково відбиває погляди ЄС.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.