Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Яна Дугарь

Центр комунікацій

Четвер, 23 грудня 2021, 15:21

Справа Шеремета може затягнутись на десятки років − Дугарь

Яна Дугарь

Фігурантка справи про вбивство Павла Шеремета Яна Дугарь заявила про затягування судового процесу.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Вчора, 22 грудня, під час пресконференції фігурантка справи про вбивство журналіста Павла Шеремета, сержантка 25-ї повітряно-десантної бригади, медик Яна Дугарь заявила про затягування судового процесу. 

Як повідомила Дугарь, на стадії долучення доказів прокурора суди проводились регулярно, а коли почалася стадія долучення доказів стороною захисту суди почали скасовувати з різних причин. Також правоохоронці не надали жодних нових фактів, які б підтверджували її причетність до злочину. 

"Цю справу можна завершити, якщо прокурор наважиться і забере обвинувачення, відмовиться, суд працюватиме в цьому ж режимі і прокурор відмовиться від більшості свідків. Заявлено 263 свідки, це особи, яких ми не знаємо, а вони нас. Якщо вони обмежаться 20 свідками, які ключові і перетинаються зі стороною захисту, тоді справа може затягнути до пів року. Або ж розтягуватимуть до кінця каденції присяжних, і справа просто затягнеться на десятки років" − розповіла Яна Дугарь.

Дугарь припускає, що справу затягують для того, щоб сплив термін притягнення до відповідальності осіб, які на пресконференції заявили про її причетність до вбивства, зокрема ексгенпрокурора Руслана Рябошапки, ексміністра МВС Арсена Авакова та президента Володимира Зеленського.

Зазначимо, від вересня Яна Дугарь живе у Львові та працює лікарем-реабілітологом у Брюховицькій лікарні.

Нагадаємо, у 2019 році Яну Дугарь назвали співучасницею вбивства журналіста Павла Шеремети. За версією правоохоронців вона виконувала роль розвідниці біля будинку Шеремета, зокрема фотографувала камери відеоспостереження. Також підозрюваними у цій справі є дитячий кардіохірург Юлія Кузьменко та військовослужбовець Андрій Антоненко.

Додамо, 20 липня 2016 року журналіст Павло Шеремет загинув у Києві внаслідок вибуху автомобіля. Він був одним з керівників "Української правди", ведучим на радіо "Вести".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.