Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

аеропорт "Львів"

Четвер, 20 січня 2022, 11:59

Приміщення аеропорту Львів стало найдорожчим об'єктом, який Фонд держмайна передав в оренду

аеропорт "Львів"

Приміщення у зоні duty free аеропорту "Львів" площею 860 та 130 кв. м зайняли перше і друге місце у топ-5 найдорожчих договорів оренди Фонду держмайна у 2021 році.

Про це повідомляє Український бізнес-ресурс.

Першим у рейтингу топ-5 найдорожчих договорів оренди, укладених Фондом державного майна у 2021 році стала частина зони duty free пасажирського термінала Міжнародного аеропорту "Львів" імені Данила Галицького площею 860 кв. м.

Стартова місячна орендна плата за результатами аукціону щодо продовження договору оренди зросла з 355,4 тис. грн до 3,722 млн грн.

Другий найдорожчий договір за вартістю оренди – приміщення Duty-free Міжнародного аеропорту "Львів" імені Данила Галицького площею 130 кв.м.

Місячна орендна плата за результатом аукціону з продовження договору оренди зросла з 1,699 млн грн до 1,717 млн грн.

Зазначимо, третє місце у рейтингу посідає єдиний майновий комплекс державного науково-виробничого підприємства "Укрмеханобр" у м. Кривий Ріг (орендна плата за результатами аукціону виросла з 1,078 млн грн до 1,1 млн грн); четверте − цілісний майновий комплекс "Одесавінпром" (місячна орендна плата на аукціоні виросла з 339,6 тис. грн до 751,3 тис. грн); п'яте − приміщення у будівлі (група об'єктів) митно-складського комплексу у м. Чорноморську (оренда виросла з 69,8 тис. грн до 705,1 тис. грн).

Нагадаємо, що 8 грудня, у Львові підписали договір оренди нерухомого державного майна − частини нежитлового приміщення − Duty Free Міжнародного аеропорту "Львів" імені Данила Галицького. Орендарем стала компанія із німецькими інвестиціями "БФ енд ГХ Тревел Рітейл ЛТД".

Додамо, Мінінфраструктури планує у 2022 році здати в концесію львівський аеропорт. Ще у березні 2019 року уряд схвалив пропозицію передати аеропорт Львова, також такі пропозиції лунали і в 2017 році. Натомість у жовтні того ж року депутати Львівської міськради виступили проти цього рішення, натомість запропонували прийняти аеропорт у комунальну власність міста.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.