Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вакцинація на Львівщині

Вівторок, 25 січня 2022, 10:50

Українцям, які отримали третє щеплення від Covid-19, пропонують виплатити 500 гривень

вакцинація на Львівщині

Володимир Зеленський пропонує в рамках програми "єПідтримка" нарахувати 500 гривень українцям, які зробили третє щеплення від Covid-19.

Про це заявив президент Володимир Зеленський у відеозверненні на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вчора, 24 січня, Володимир Зеленський заявив, що українці, які зроблять бустерну, третю дозу щеплення від коронавірусу, отримають через мобільний портал "Дія" ще 500 гривень в рамках програми "єПідтримка".

"Стратегія бустеризації вже стала єдиним стандартом для всіх розвинених країн. Бустеризація – це третя доза. І в рамках програми "єПідтримка" буде додано ще 500 гривень плюс для тих громадян України, які отримають третю, бустерну дозу щеплення" – наголосив Зеленський.

Нагадаємо, зараз отримати тисячу за вакцинацію можуть українці старше 18 років, які зробили два щеплення від коронавірусу. Витратити гроші можна на квитки в кіно і театр, покупки в книжкових магазинах, абонементи в спортзал, а також квитки на залізничні та авіарейси.

Програма "єПідтримка" стартувала 19 грудня 2021 року. Тисячу гривень від держави може отримати кожен, хто пройде повний курс вакцинації від коронавірусу.

Пізніше стало відомо, що цю тисячу гривень не видаватимуть готівкою, гроші нараховуватимуть через додаток "Дія" як сертифікат. З 24 січня програму розширили – українці, старші за 60 років, можуть витратити кошти за програмою на придбання ліків.

Також програму планують розширити на людей з інвалідністю та дітей від 12 до 18 років.

Додамо, цю тисячу гривень українці найчастіше витрачають на книжки та кіно.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.