Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

парк на Кульпарківській

Вівторок, 25 січня 2022, 13:46

Комісія Львівської облради погодила визнати парк біля психлікарні пам’яткою паркового мистецтва

парк на Кульпарківській

Комісія екології облради погодила створення парку біля Львівської обласної клінічної психіатричної лікарні, площею 16 гектарів.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Вчора, 24 січня, комісія з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської обласної ради підтримала створення об’єкта природно-заповідного фонду парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення "Кульпарків".

Загальна площа парку становитиме 16,22 га.

Це рішення депутати винесуть на наступну сесію облради.

Зазначимо, створення цього парку у березні 2021 року підтримали депутати Львівської міської ради.

Нагадаємо, у лютому 2021 року наразі Львівська ОДА розпочала готувати рішення про оголошення парку біля психлікарні територією заповідного фонду, адже за роки незалежності територія цього парку зменшилася майже на чотири гектари.

У 2019 році з'явилась інформація, що Львівська міська рада хоче відібрати у Львівської психіатричної лікарні 20,83 га землі на вулиці Кульпарківській. Водночас у міськраді заявили, що місто не має наміру змінювати межі психіатричної лікарні на вулиці Кульпарківській, а лише формує земельну ділянку, яку не задіяли для потреб лікарні та надає їй статус скверу. 

Того ж року у місті зареєстрували електронну петицію, у якій львів'яни просять зберегти межі лікарні на Кульпарківській.

У 2017 році Варіанти дослідили архітектурний комплекс Львівської психіатричної лікарні у статті "Дронографія Львова: Бабине літо на Кульпаркові".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.