Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Максим Козицький

Середа, 26 січня 2022, 18:10

Газований Козицький видав методичку для дій у надзвичайних ситуаціях

Максим Козицький

Максим Козицький затвердив методичні вказівки з підготовки мешканців Львівщини до дій у надзвичайних ситуаціях.

Про це йдеться в розпорядженні голови Львівської ОДА Максима Козицького №41/0/5-22 від 26 січня 2021 року.

Максим Козицький розпорядився затвердити організаційно-методичні вказівки з підготовки населення Львівської області до дій у надзвичайних ситуаціях на 2022-2023 роки

 "З метою якісної підготовки населення Львівської області до дій у надзвичайних ситуаціях у 2022-2023 роках затвердити організаційно-методичні вказівки з підготовки населення Львівської області до дій у надзвичайних ситуаціях на 2022-2023 роки" – йдеться у розпорядженні. 

Як йдеться у документі, всім керівникам місцевих органів влади, підприємств, установ та організацій навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях потрібно здійснювати відповідно до цих організаційно-методичних вказівок:

- за місцем роботи – для працівників;

- за місцем навчання – дітей дошкільного віку, учнів та студентів;

- за місцем проживання – незайнятого населення.

Для навчання працівників передбачено організувати на підприємствах, в установах чи організаціях курсове та індивідуальне навчання за програмами підготовки до дій у надзвичайних ситуаціях, а до проведення занять з надання домедичної допомоги необхідно залучати медичних працівників підприємств, установ та організацій.

Крім цього, під час прийняття на роботу і за місцем роботи керівники закладів мають організувати проведення інструктажів працівників з питань цивільного захисту, пожежної безпеки та дій у надзвичайних ситуаціях.

Залежно від цілей, завдань та складу тих, хто навчається, проводити:

- спеціальні об'єктові навчання з питань цивільного захисту підприємств, установ, організацій – один раз на три роки;

- спеціальні об'єктові тренування з питань цивільного захисту спеціалізованих служб та формувань цивільного захисту – не менше одного разу на рік;

- об’єктові тренування з питань цивільного захисту закладів вищої освіти – один раз на рік.

У ВНЗ тренування мають проводитися щороку й тривати не менше 8 годин.

Тренування на випадок пожежі потрібно проводити двічі на рік на всіх підприємствах, в установах та організаціях із залученням всього персоналу, як й тренування зі швидкої евакуації людей у навчальних закладах, лікувальних установах зі стаціонаром, санаторіях і закладах відпочинку, культурно-просвітніх та видовищних закладах, критих спортивних будівлях і спорудах, готелях, торгових підприємствах.

На підприємствах, де працює понад 50 осіб, тренування щодо дій у надзвичайних ситуаціях потрібно проводити щорічно.

Крім цього, документ закріплює за львівськими територіальними курсами цивільного захисту та безпеки життєдіяльності такі об'єкти у кожному районі Львова:

Також у кожному підприємстві, згідно з організаційно-методичними вказівками, потрібно обладнати довідковий куточок з питань цивільного захисту.

Також Козицький доручив керівникам структурних підрозділів облдержадміністрації створити у своїх штатних розписах, на підприємствах, в установах та організаціях посад з питань цивільного захисту. Ці працівники мають пройти навчання у Навчально-методичному центрі цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Львівської області.

Нагадаємо, 25 січня у Львові стартував військовий вишкіл для працівників Львівської міськради та комунальних підприємств, які забезпечують життєдіяльність міста.

Наприкінці 2021 року у місті перейменували управління з цивільного захисту населення Львівської міськради на управління цивільного захисту населення та територіальної оборони.

Також наприкінці минулого року у Львові створили інтерактивну карту укриттів, на яку нанесли близько 1400 адрес укриттів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.