Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

аптека

Понеділок, 31 січня 2022, 14:25

Тисячу за вакцинацію виплачуватимуть до грудня цього року

аптека

Програма "єПідтримка" триватиме до 18 грудня 2022 року.

Про це повідомив Урядовий портал.

Програма "єПідримка", яка стартувала 19 грудня 2021 року, триватиме рік − до 18 грудня 2022 року. Програма реалізовується у декілька етапів. На першому етапі отримання коштів відбуватиметься через додаток "Дія".

Натомість у ІІ-ІІІ кварталі цього року стартує другий етап програми, на якому запропонують альтернативний офлайн-механізм отримання коштів. Наразі триває робота над таким механізмом. Планується, що люди, які не мають смартфонів, зможуть подати звернення на отримання допомоги в офлайн форматі.

Нагадаємо, зараз отримати тисячу за вакцинацію можуть українці старше 18 років, які зробили два щеплення від коронавірусу. Витратити гроші можна на квитки в кіно і театр, покупки в книжкових магазинах, абонементи в спортзал, а також квитки на залізничні та авіарейси.

Програма "єПідтримка" стартувала 19 грудня 2021 року. Тисячу гривень від держави може отримати кожен, хто пройде повний курс вакцинації від коронавірусу.

Пізніше стало відомо, що цю тисячу гривень не видаватимуть готівкою, гроші нараховуватимуть через додаток "Дія" як сертифікат. З 24 січня програму розширили – українці, старші за 60 років, можуть витратити кошти за програмою на придбання ліків.

Також програму планують розширити на людей з інвалідністю, дітей від 12 до 18 років та на виплату комунальних послуг для людей, старше 60 років.  

Додамо, цю тисячу гривень українці найчастіше витрачають на книжки та кіно.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.