Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львів

Середа, 2 лютого 2022, 17:00

Облрада планує укласти меморандум з розважальними закладами Львова та області

Львів

Львівська облрада ініціюватиме меморандум між розважальними закладами щодо мораторію на використання російськомовного культурного продукту.

Про це повідомила прес-служба Львівської обласної ради. 

Вчора, 1 лютого, на комісії з питань культури, інформаційної політики та промоції Львівської облради депутати вирішили ініціювати укладення меморандуму між розважальними закладами Львова, районних центрів та курортних містечок Львівщини щодо дотримання мораторію на використання російськомовного культурного продукту.

Як розповів голова комісії з питань культури Святослав Шеремета, робоча група провела перевірку понад 10 розважальних закладів, зокрема караоке клубів, які працюють у Львові, та виявила російськомовний контент.

"Після скандального інциденту, який стався у нічному клубі "Спліт" між львів’янином та білоруськими туристами, які співали в караоке російську попсу, ми вирішили перевірити дотримання мораторію на російський культурний продукт, який діє на Львівщини з 2018 року. У клубі зробили відповідні висновки з мовного конфлікту і пісенне меню караоке оновлене з 10 січня, з якого вилучені пісні окупанта" – наголосив Шеремета.

За його словами, не всі заклади готові йти на такий крок, бо бояться втратити відвідувачів, тому комісія буде ініціювати укладення меморандуму щодо дотримання мораторію на використання російськомовного культурного продукту, а також посилить роз’яснювальну, інформаційну, візуальну роботи.

Нагадаємо, мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на території області депутати облради прийняли 19 вересня 2018 року. Раніше наголошувалося, що у області мають влаштувати рейди розважальними закладами, які перевірятумуть на відтворення російськомовної музики.

17 січня 2019 року Львівський окружний адмінсуд визнав незаконною цю заборону, а у 2019 році Верховний Суд скасував рішення суду та постановив, що запровадженняу області мораторію на використання російськомовного культурного продукту є законним.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.