Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Михайло Хміль

Фб Хміля

Середа, 2 лютого 2022, 12:42

Компанія екс-нардепа Хміля опікуватиметься сухим портом у Мостиськах

Михайло Хміль

Мостиська міськрада затвердила керуючу компанію індустріального парку "Мостиський сухий порт".

Про це повідомила прес-служба Мостиської міської ради.

У понеділок, 31 січня, на сесії Мостиської міської ради депутати затвердили результати конкурсу з вибору керуючої компанії індустріального парку "Мостиський сухий порт" та визначили переможцем конкурсу ТзОВ "Мостиський хаб".

За даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ "Мостиський хаб" створене у 2018 році в місті Мостиська, займається організацією будівництва будівель та управлінням нерухомим майном за винагороду або на основі контракту. Засновниками підприємства є троє мешканців Польщі (Сосьнєж Даріуш Казімєж, Поляновскі Павел Ян та Годос Войцєх Ришард) та четверо українців – Михайло Фляк (село Головецько, Самбірський район), Андрій Волошин (село Гостинцеве, Яворівський район), Станіслава Бучковська (Мостиська), Михайло Хміль (Львів), Михайло Габрель (Львів).

Михайло Хміль, радник Львівської торгово-промислової палати із зовнішньоекономічної діяльності, у 2014-2019 роках був нардепом від Народного Фронту, до 2012 року очолював Львівський обласний центр зайнятості.

                                    (фото – railinsider.com.ua)

Нагадаємо, у лютому 2020 року Кабінет міністрів оприлюднив інвестиційний атлас, у якому значилося, що у Мостиськах через 5 років хочуть збудувати логістичний хаб "Сухий порт". Того ж місяця Мостиська міська рада оприлюднила детальний план території будівництва індустріального парку "Мостиський сухий порт" площею 63,52 га.

У вересні 2020 року ділянку, на якій передбачено збудувати логістичний хаб, Львівська ОДА виділила ТзОВ "Мостиська Драй Порт" в оренду на 20 років. Частку цієї компанії придбала фірма Ріната Ахметова "Лемтранс", найбільший приватний вагонний оператор України, яка вкладе 15 млн доларів у будівництво сухого порту.

Пропускна спроможність нового терміналу сягне 100 тисяч TEU, а у грудні 2021 року тут збільшили площу для зберігання вантажів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.