Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

https://loda.gov.ua/news?id=63551

Четвер, 3 лютого 2022, 12:30

Встановлення електронних сирен та підготовка укриттів – Львівщина готується до надзвичайної ситуації

У Львівській ОДА запевняють, що захисних споруд вистачить усім жителям області.

На даний час фонд захисних споруд на Львівщині складають основні 2 напрямки: сховища (260 шт.) та укриття (677 шт.).  

Директор департаменту з питань цивільного захисту Львівської ОДА  Ігор Туз розповів, що робити львів’янам, які почули сигнал сирени.

«Коли є загрози й виклики, які ми маємо на сьогодні (додалися в нас ще терористичні акти можливі, можливі диверсії й звичайно військова агресія), отримуючи сигнал ми всі мігруємо на роботу, в школу, у відрядження, в лікарні, ми не сидимо. Ми розуміємо ситуацію, що ми сьогодні приходимо на роботу, звучить сирена, сигнал, йде інформаційне повідомлення… значить ми маємо вживати заходи, рухатися в напрямку підвального приміщення, найпростішого укриття», - сказав Туз сьогодні на брифінгу у Львові. 

Звучання сирен не завжди є попередженням про небезпеку, інколи це просто перевірка справності системи оповіщення.

«Звучання електросирен означає сигнал «Увага всім». Сирени не обов’язково значать, що щось сталося, сирени вмикаються, коли проводиться технічна перевірка справності системи оповіщення», - розповів начальник управління оперативно-чергової служби, оповіщення та зв'язку Микола Сень.

Микола Сень наголосив, якщо ви стали свідком сигналу сирени, потрібно прослухати інформаційне повідомлення, яке передається через теле- та радіокомпанії.

«Отже, що робиться після того, як вмикаються сирени. Як я вже казав, сирена це засіб привернення уваги. Після ввімкнення сирен обов’язково протягом 5 хвилин йде інформація для населення. Вона передається через засоби теле- та радіомовлення. На обласному рівні, на місцевому рівні до цього залучені теле- та радіоорганізації. На обласному рівні – два канали: «Львів:UA» та «Перший Західний». На місцевому рівні залучено 16 теле- та радіокомпаній, з переліком яких можна ознайомитися на сайті Львівської ОДА», - сказав Микола Сень.

Начальник управління оперативно-чергової служби, оповіщення та зв'язку звернув увагу львів’ян на ще один спосіб отримання актуальної інформації щодо НС на Львівщині.

«У Вас в кожного є мобільні телефони… У Львові вже з 2018 року і не тільки у місті,  а й у Львівській області працює система оповіщення за мобільними телефонами… Якщо ви не маєте можливості вислухати повідомлення сирен чи телерадіокомпаній, ви завжди можете подзвонити з телефону. Цей дзвінок безкоштовний, з яких би телефонів ви не дзвонили: чи зі стаціонарних, чи з мобільних. Номер телефону 0800-600-491. Окрім цього, в обов’язковому порядку повідомлення про загрозу або виникнення НС буде розміщено в месенджері Telegram на каналі «Оповіщення цивільного захисту», - сказав він.

Нагадаємо, нещодавно Максим Козицький затвердив методичні вказівки з підготовки мешканців Львівщини до дій у надзвичайних ситуаціях.

 Новина створена в рамках проєкту «Організаційна підтримка незалежних місцевих медіа», який реалізується ГО «Атом» у партнерстві з ІА «Варіанти» за фінансової підтримки Чорноморського фонду регіонального співробітництва (BST) у межах програми ЄС «Прямуємо разом». Зміст новини не обов'язково відображає погляди ЄС.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.