Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Кабмін

vkurse.ua

Понеділок, 28 січня 2013, 21:44

Кабмін схвалив концепцію поводження з відходами на 2013-2020 роки

Кабінет міністрів України прийняв Концепцію Загальнодержавної програми поводження з відходами на 2013-2020 роки.

 

Про це Варіанти повідомив Департамент інформації та комунікації з громадськістю КМУ.

«За офіційними даними, в Україні накопичено близько 36 млрд. тонн відходів, або більш як 50 тис. тонн на 1 кв км території, з яких утилізується лише 30% промислових відходів та 4% побутових відходів. Обсяги утворення, розміщення, утилізації та знищення відходів постійно уточнюються з урахуванням критеріїв віднесення їх до видів та класів небезпеки», – зазначено у повідомленні.

На даний момент більшість сміттєвих полігонів перевантажені або не відповідають вимогам екологічної безпеки.

Тому метою Програми є здійснення заходів щодо зменшення обсягів утворення відходів, їх збирання, перевезення, зберігання, оброблення, утилізації, видалення, знешкодження та захоронення з метою запобігання негативному впливу на навколишнє природне середовище і здоров’я людини, а також впровадження новітніх технологій.

«Виконання Програми сприятиме залученню інвестицій у сферу поводження з відходами, створенню сучасної інфраструктури у цій сфері, покращенню стану навколишнього природного середовища, а також санітарного та епідемічного благополуччя населення, запровадженню новітніх технологій утилізації та видалення твердих побутових відходів, зменшенню обсягів їх захоронення на полігонах тощо», – пояснює департамент. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.