Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

вантажівки

Вівторок, 22 лютого 2022, 14:34

На Львівщині облаштують п'ять майданчиків для зважування вантажівок

вантажівки

Цьогорічі на дорогах області планують встановити 5 майданчиків для зважування вантажівок у русі.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

До кіця цього року у Львівській області встановлять 5 майданчиків для зважування вантажівок у русі. Нові майданчики облаштують на таких дорогах:

- М-09 Тернопіль – Львів – Рава - Руська;

- М-11 Львів – Шегині, М-30 Стрий –Тернопіль – Кропивницький – Знам'янка –Луганськ – Ізварине;

- М -10 Львів – Краковець, Р-15 Ковель – Жовква.

"З 1 жовтня минулого року майданчики почали працювати, а відтак порушення правил проїзду знизилися в майже у 30 разів, окрім того це захист доріг, які сьогодні ремонтуємо" – наголосив перший заступник голови Державного агентства автомобільних доріг України Андрій Івко.

За його словами, також цьогоріч у Держагентстві автомобільних доріг працюватимуть над проєктом будівництва концесійної дороги Краковець – Львів – Броди – Рівне протяжністю 280 кілометрів.

Зазначимо, з 1 жовтня 2021 року в Україні почали діяти автоматичні штрафи за перевантаження автотранспорту, а у лютому цього року уряд скасував заборону на проїзд місцевими дорогами для великовагового транспорту та дозволив ОДА встановлювати вагові параметри.

Додамо, у лютому 2020 року Львівська ОДА заявляла, що через недостатню кількість працівників управління Укртрансбезпеки у Львівській області не можна повністю забезпечити постійний габаритно-ваговий контроль на території області.

А у лютому 2021 року Верховна Рада ухвалила в першому читанні закон щодо впровадження автоматичного габаритно-вагового контролю на дорогах України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.