Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

пункт пропуску з Польщею

П'ятниця, 25 лютого 2022, 11:55

Польська влада опублікувала інформацію для біженців з України

пункт пропуску з Польщею

Польща готова приймати біженців з України.

Про це повідомила Служба Республіки Польща.

Польща готова приймати біженців з України. Якщо українці не матимуть гарантованого місця перебування в Польщі, їм потрібно звернутися до найближчого пункту прийому.

У пункті прийому біженцям нададуть більше інформації про перебування в Польщі, та нададуть тимчасове житло в Польщі. Також в пункті прийому нададуть гарячу їжу, напої, базову медичну допомогу та місце для відпочинку.

Громадяни України можуть в'їхати до Польщі на підставі:

- безвізу на основі біометричного паспорта;

- національної візи (D) або шенгенської візи (C);

- візи з позначенням D або C, або дозвілу на проживання, виданого іншою державою Шенгену;

- дозволу на тимчасове проживання, постійне проживання або дозволу на проживання довгострокового резидента ЄС та дійсну карту проживання;

- заяви про міжнародний захист, поданої на польському кордоні;

- згоди начальника прикордонної служби, що надається при перетині кордону.

Зазначимо, у Польщі поблизу кордонів відкрили пункти прийому українських біженців. Українці, які бажають скористатися допомогою від польського уряду після прибуття до Польщі можуть звернутися до одного з пунктів прийому та отримати їжу і необхідну інформацію.

Терміни легально перебування в Польщі становлять:

- безвіз на підставі біометричного паспорта − до 90 днів;

- національна віза або шенгенська віза, видана органом влади Польщі − відповідно до терміну дії візи та терміну перебування, зазначеного в ній. Після закінчення терміну перебування на підставі національної візи можна продовжити перебування без виїзду за безвізовим режимом до 90 днів з біометричним паспортом;

- віза з позначенням D або C, видана іншою шенгенською державою, або дозвіл на проживання, видана іншою шенгенською державою − до 90 днів;

- згода командира прикордонної служби − 15 днів.

Для того, щоб продовжити законне перебування в Польщі можна подати заяву на отримання дозволу на тимчасове проживання до закінчення терміну його дії або для надання дозволу на постійне проживання. Такі заяви подаються до воєводського управління за місцем перебування.

Зазначимо, українці можуть легально перебувати на території Польщі на підставі спеціальних правил щодо епідемії Covid-19.

Нагадаємо, через введення воєнного стану українським чоловікам віком від 18 до 60 років заборонено виїжджати з країни. На кордоні з Польщею – черги на 5190 авто.

Зазначив, вчора, 24 лютого, вранці Росія розпочала повномасштабну війну проти України. Обстрілів зазнали військові частини у містах Новий Калинів, Броди, Кам'янка-Бузька. Президент Володимир Зеленський оголосив про розірвання дипломатичних відносин із Російською Федерацією.

В Україні ввели воєнний стан, а аеропорт Львова скасував всі рейси.

На час дії воєнного стану на базі Львівської ОДА працюватиме обласна військова адміністрація, яку очолив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Станом на 09:30 год ситуація у місті стабільна. Вулиці Львова патрулюють правоохоронці з собаками.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.