Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Альфа-Банк у Львові

pos.in.ua

П'ятниця, 25 березня 2022, 16:25

Cпіввласник Альфа-банку Авен не може жити без прибиральниці

Альфа-Банк у Львові

Співвласники Альфа-банку Михайло Фрідман та Пьотр Авен оскаржуватимуть санкції, накладені на них через вторгнення Росії до України.

Про це повідомляє Українська правда.

Як заявив виданню Financial Times російський бізнесмен Пьотр Авен, який разом з уродженцем Львова Михайлом Фрідманом є співвласником Альфа-банку та інвесткомпанії LetterOne, вони оскаржуватимуть санкції, запроваджені проти них санкцій Євросоюзом та Великою Британією.

Бізнесмени, які зараз перебувають у Лондоні, вважають санкції необґрунтованими та здатними завдати "невиправданих збитків" співробітникам, клієнтам, партнерам та бізнесу.

"Чи можу я дозволити собі прибиральницю або водія? Я сам не вожу машину... Можливо, моя падчерка водитиме. Ми не розуміємо, як виживати" – заявив Пьотр Авен.

Авену належить дворівнева квартира у престижному лондонському районі Сент-Джеймс, а також особняк у передмісті. Його права володіння нерухомістю було заморожено, як і банківські рахунки та інші активи в рамках санкцій.

На тлі санкцій Авен вийшов зі складу ради директорів Альфа-банку, а також зі складу ради директорів благодійної організації Genesis Philanthropy Group.

Натомість Фрідман володіє нерухомістю у Лондоні, будинками у Москві та квартири у Латвії. Також він має ізраїльський паспорт. Раніше він розповідав, що його банківську карту заблокували та він не може виїхати із Лондона. 

За його словами, автори санкцій не розуміють, "як насправді працює влада у Росії". Він пояснив, що якщо мета ЄС полягає в тому, щоб змусити бізнесменів вплинути на президента Росії з тим, щоб він припинив війну в Україні, зробити це неможливо.

Нагадаємо, на початку березня Михайло Фрідман заявив, що передасть свою частку в Альфа-банку особам-резидентам України, яких погодить Національний банк. Раніше Фрідман надіслав своїм працівникам лист, в якому засудив вторгнення Росії до України.

Також Фрідман вийшов з наглядової ради Меморіального центру Голокосту Бабин Яр.

Додамо, уродженець Львова Михайло Фрідман є головою Наглядової ради Консорціуму "Альфа-Груп". Українська філія російського банку "Альфа-Банк Україна" з 2011 до 2018 року була титульним спонсором фестивалю Alfa Jazz Fest, який з 2018 року називається Leopolis Jazz Fest.

У 2019 році журнал Forbes визнав Михайла Фрідмана найбагатшим жителем Лондона зі статком у 15 млрд доларів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.