Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

переселенці

uz.gov.ua

Четвер, 7 квітня 2022, 15:04

На Львівщині за добу прийняли понад 1800 переселенців

переселенці

Всього в області прийняли та розселили 289 тисяч осіб.

Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький на своїй сторінці у Фейсбуці.

За останню добу до Львівської області прибули понад 1800 вимушених переселенців, а всього на території Львівщини розселили 289 тисяч осіб.

"Прийняли та розселили понад 1800 людей, які були вимушені покинути домівки через атаки російських військових. Від початку повномасштабного вторгнення на Львівщині дали прихисток 289 тисячам людей. Ще приблизно стільки ж поселились самостійно у приватному секторі" – написав Козицький.

За його словами, у державних та комунальних закладах області облаштували ще понад 17 тисяч місць для вимушених переселенців, а майже 3 тисячі є у приватній сфері.

Також за добу в області поліція опрацювала 1389 звернень про підозрілих людей чи об‘єкти.

Нагадаємо, 30 березня Козицький повідомляв, що на Львівщині зареєстрували 262 тисячі переселенців, а пізніше заявив про 500 тисяч осіб.

За даними Укрзалізниці, станом на 28 березня, з початку російського вторгнення швидкісними поїздами з областей, де тривають бойові дії, до Львова евакуювали 158 тисяч переселенців, які або оселилися на території Львівщини або виїхали до країн Євросоюзу.

Раніше в області затвердили порядок розселення переселенців у гуртожитках львівських вишів.

Натомість 9 березня міський голова Львова Андрій Садовий порахував, що за два тижні війни Львів прийняв майже 200 тисяч переселенців. У місті виділять земельні ділянки для будівництва нового житла, а також Львові створили Центр підтримки, який збирає запити для працевлаштування переселенців. За його словами у Львові після війни на постійне проживання залишаться 50 тисяч переселенців.

Додамо, що на "Арені Львів" працює контактний центр, який приймає людей, що прибувають з залізничного вокзалу, приїжджають автобусами та приватним транспортом. Там вони отримують направлення на поселення.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.