Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

переселенці

uz.gov.ua

П'ятниця, 8 квітня 2022, 15:21

Козицький повідомив про 450 тисяч переселенців на Львівщині

переселенці

Сьогодні Максим Козицький заявив, що всього на території області знаходиться 450 тисяч переселенців.

Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький на своїй сторінці у Фейсбуці.

За останню добу до Львівської області прибули 3795 вимушених переселенців, а всього на території Львівщини налічується понад 450 тисяч осіб.

"Розселили в області за добу 3795 людей з інших регіонів. Від початку повномасштабного нападу рф прихисток на Львівщині знайшли понад 450 тисяч жителів інших областей" – написав Козицький.

Нагадаємо, 7 квітня Козицький заявляв, що всього в області офіційно прийняли та розселили 289 тисяч осіб, натомість ще 31 березня повідомив про близько 500 тисяч внутрішньо переміщених осіб.

За даними Укрзалізниці, станом на 28 березня, з початку російського вторгнення швидкісними поїздами з областей, де тривають бойові дії, до Львова евакуювали 158 тисяч переселенців, які або оселилися на території Львівщини або виїхали до країн Євросоюзу.

Також 9 березня міський голова Львова Андрій Садовий порахував, що за два тижні війни Львів прийняв майже 200 тисяч переселенців. У місті виділять земельні ділянки для будівництва нового житла, а також Львові створили Центр підтримки, який збирає запити для працевлаштування переселенців. За словами мера, у Львові після війни на постійне проживання залишаться близько 50 тисяч переселенців.

Додамо, що на "Арені Львів" працює контактний центр, який приймає людей, що прибувають з залізничного вокзалу, приїжджають автобусами та приватним транспортом. Там вони отримують направлення на поселення.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.