Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Олена Шевченко

Фб Олени Шевченко

Четвер, 14 квітня 2022, 16:22

Організаторка провокації біля готелю Дністер зустрілася у Львові з перцевим балончиком

Олена Шевченко

У Львові з перцевим балончиком напали на ЛГБТ-активістку Олену Шевченко.

Про це повідомляє громадська організація Insight LGBTQ NGO на своїй сторінці у Фейсбуці.

Сьогодні, 14 квітня, громадська організація "Інсайт" опублікувала інформацію, що у Львові напали на голову цієї ГО, правозахисницю та ЛГБТ-активістку Олену Шевченко.

"Напад не був випадковим! Зловмисник попередньо "привітався" з Оленою, а потім використав перцевий балончик. Зараз вона у безпеці, але страждає від наслідків нападу.

Ми вимагаємо негайного розслідування цієї цілеспрямованої атаки! Олена надає важливу допомогу людям під час війни, робить все для того, аби допомогти жінкам, дітям та найбільш вразливим з нас. Її потрібно захищати за будь-яку ціну" – йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, що Олена Шевченко була ініціаторкою проведення у 2016 році у Львові Фестивалю Рівності, який мав на меті вимогу узаконення одностатевих шлюбів в Україні.

Проти проведення цього заходу виступив Львівський осередок політичної партії Свобода, а мерія заборонила вуличні акції в центрі Львова, щоб уникнути можливих провокацій. Саме тому представники ЛГБТ-спільноти перебралися до львівського готелю "Дністер", який оточили близько 150 праворадикалів. Також у цей же день до поліції надійшло декілька анонімних повідомлень про замінування готелю. 

А вже у 2018 році у ГО "Інсайт" вирішили провести Фестиваль Рівності в 6 містах України в онлайн-форматі.

Додамо, Варіанти описали події 2016 року навколо Фестивалю Рівності у статті "Геям налиті повнії чари".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.