Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Андрій Садовий

Фб Андрія Садового

П'ятниця, 15 квітня 2022, 17:15

Переселенці почали прибирати Львів замість Садового

Андрій Садовий

Сьогодні до загальноміського прибирання міста перед Великоднем залучили переселенців.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Сьогодні у Львові розпочалася загальноміська толока, яка відбувається на близько 50 локаціях міста та у всіх комунальних закладах освіти, що стали тимчасовим прихистком для переселених для українців.

Толока триватиме до 16 квітня й до неї долучили переселенців.

"Загальноміська толока у Львові вже має традицію понад 20 років. Працівники міської ради зазвичай виходять та своїм прикладом прибирають засмічені території міста. Цьогоріч, відповідно, це чудова змога для переселенців познайомитись більше з львів'янами, долучившись. Учасники кожної локації здебільшого самоорганізовують неформальну частину після прибирання – часто можуть разом випити чаю, поїсти печива та поспілкуватись" – наголосила керівниця управління екології та природних ресурсів Львівської міськради Олександра Сладкова.

За її словами, сьогодні львів'яни разом із переселенцями поприбирали Домівку врятованих тварин, що є частиною регіонального ландшафтного парку "Знесіння".

Загалом до акції долучилися понад 20 людей.

Нагадаємо, у Львові збудували модульне містечко для переселенців із 88 будиночків у Стрийському парку, одне тимчасове містечко для вагітних жінок-переселенок облаштують на вул. Тракт Глинянський, а на вул. Пулюя зведуть 120 будинків.

Додамо, станом на 11 квітня у Львівській ОВА заявили про понад 300 тисяч переселенців на Львівщині, однак, станом на 9 квітня, за даними Мінсоцполітики, у Львівській області зафіксували лише 50 тисяч внутрішньо переміщених українців.

Натомість 9 березня міський голова Львова Андрій Садовий порахував, що за два тижні війни Львів прийняв майже 200 тисяч переселенців.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.