Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

посівна кампанія

Середа, 11 травня 2022, 16:18

У Львівській ОВА назвали райони, де найбільше збільшили посівну площу

посівна кампанія

Загальна площа посіву ярих культур в області збільшилась на 2%.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

Станом на 10 травня аграрії області завершили посів ранніх сільськогосподарських культур. За попередніми підрахунками загальна площа посіву ярих культур збільшилась на 2% – до 440,6 тис. га.

Як інформує департамент агропромислового розвитку Львівської ОВА, площі посіву ранніх ярих культур (пшениця, ячмінь, овес, горох) збільшені у всіх районах: у Золочівському (+0,7 тис. га), Червоноградському (+ 0,65 тис. га), Стрийському (+0,6 тис. га), Львівському (+0,2 тис. га), Дрогобицькому (+0,15 тис. га), Самбірському та Яворівському по (+0,1 тис. га).

Також продовжується посів пізніх зернових та технічних культур. На полях сільськогосподарських підприємств вже посіяли кукурудзи (на зерно) – 28,6 тис. га, сої - 26,6 тис. га, соняшника 20,4 тис. га. Загалом пізніх культур посіяли 34% прогнозованих площ (75,6 тис. га), ще планується засіяти під урожай поточного року 146,6 тис. га.

"Погодні умови сприяють вчасному посіву відповідно до термінів, та попри проблеми з пальним посівна кампанія продовжується і за темпами посіву випереджає показники минулого року. З огляду на цьогорічні кліматичні умови в аграріїв є всі шанси розпочати збирання врожаїв вчасно" – зазначила директорка департаменту агропромислового розвитку Львівської ОВА Тетяна Гетьман.

Нагадаємо, раніше зазначалося, що аграрії Львівщини цього року планують збільшувати виробничі площі. На початку березня Львівська ОВА звернулася до Міністерства аграрної політики України із пропозицією розробити механізм, який дозволить передавати аграріям додаткові сільськогосподарські землі, які знаходяться у комунальній власності, без аукціону.

Загалом цьогоріч посівна площа в області становить майже 708 тисяч гектарів, а на початку квітня Український державний фонд підтримки фермерських господарств оголосив конкурс на отримання фінансової допомоги.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.