Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львівщина

Середа, 18 травня 2022, 15:14

В Україні відновили програму оренди держмайна та затвердили пільги для релокованих підприємств

Львівщина

Уряд відновив програму оренди державного майна із пільгами на час дії воєнного стану.

Про це повідомляє Економічна правда.

Вчора, 17 травня, на своєму засіданні Кабінет міністрів прийняв рішення, яким відновив програму оренди державного майна, передбачивши пільги та знижки на час воєнного стану.

Прийнятий порядок також надає орендарям знижки до 100% та пільгові умови.

За словами в.о. голови Фонду держмайна Ольги Батової, знижки отримають орендарі на всій території України, а дія постанови охоплює весь період з початку запровадження воєнного стану.

"До кінця року повністю звільнено від орендної плати орендарів в місцях де ведуться бойові дії, а до 30 вересня в тих областях, які постраждали від війни. До 30 травня за оренду держмайна не сплачуватимуть в областях з наявною загрозою бойових дій. В усіх інших регіонах орендарі об’єктів держмайна отримують знижку 50%, а орендарі єдиних майнових комплексів сплачуватимуть на 25% менше" – заявила Ольга Батова.

Також у випадку проведених оплат оренди від початку дії воєнного стану, сплачені кошти зарахують орендарям в майбутні періоди, після завершення дії знижок.

Крім того, вводяться пільги для релокованих підприємств. Зокрема, бізнес, що орендує майно для релокації, сплачуватиме пільгову орендну ставку (1 грн за 1 кв.м) протягом перших шести місяців оренди.

Нагадаємо, уряд до кінця 2022 року звільнив від орендної плати за договорами оренди державного та комунального майна фізосіб і ФОП, призваних або прийнятих на військову службу у період воєнного стану.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.