Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Михайло Фрідман

file.liga.ne

Четвер, 19 травня 2022, 15:30

Фрідман хоче віддати Моршинську без газу не грузинській вдові, а цілій Грузії

Михайло Фрідман

Михайло Фрідман пропонує безплатно передати виробника "Моршинської" уряду Грузії, щоб компанія не підпала під санкції.

Про це повідомляє Економічна правда.

У керівництві IDS Borjomi International, виробника мінеральної води "Моршинська" запропонували безплатно передати уряду Грузії контрольну частку цієї компанії (55,8%), яку ще в 2013 році придбав російський консорціум Альфа-груп, співвласником якого є олігарх Михайло Фрідман.

"Цей крок дозволить уряду Грузії брати участь в управлінні IDS Borjomi International" – йдеться в повідомленні компанії.

За словами представника акціонерів Альфа-Груп у раді директорів IDS Borjomi International Елхана Алназарова, це рішення допоможе Альфа-Груп відновити роботу заводів у Грузії та зберегти лідируючі позиції на ринку мінеральних вод та напоїв.

Компанія IDS Borjomi – один з найбільших виробників бутельованої води в Євразії. Управляє дев'ятьма заводами в Росії, Україні та Грузії та включає Borjomi, "Святе джерело", "Моршинську". 

У квітні компанія заявила про зупинку двох своїх заводів через санкції. Раніше наголошувалося, що Михайло Фрідман планує передати акції IDS Borjomi International вдові грузинського бізнесмена, щоб не допустити націоналізації компанії.

Додамо, уродженець Львова Михайло Фрідман є головою Наглядової ради Консорціуму Альфа-груп. Він з 28 лютого цього року потрапив під санкції Євросоюзу, а з 15 березня санкції проти нього запровадила й Велика Британія.

Ще на початку березня Михайло Фрідман заявив, що передасть свою частку в Альфа Банку особам-резидентам України, яких погодить Національний банк. У квітні він обрав довірену особу, яка розпоряджатиметься його акціями в Альфа-Банку Україна.

Українська філія російського банку Альфа-Банк Україна з 2011 до 2018 року була титульним спонсором фестивалю Alfa Jazz Fest, який з 2018 року називається Leopolis Jazz Fest.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.