Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Пйотр Глінський

Фб М. Козицького

Середа, 29 червня 2022, 15:07

Віце-прем'єр-міністро Польщі Глінський прибув до Львова

Пйотр Глінський

У Львові відбудеться зустріч міністрів культури європейських країн регіону. 

Віце-прем'єр-міністр, міністр культури та національної спадщини Республіки Польща Пйотр Глінський сьогодні у Львові вшанував пам'ять польських військових на Польському військовому меморіалі, а також й українських військових на Личаківському цвинтарі.

Про це повідомили wnp.pl, а також голова Львівської ОВА Максим Козицький.

"Поклали квіти до польського військового меморіалу, Меморіалу воїнів Української галицької армії та на полі почесних поховань №76, де спочивають новітні Герої України", – написав Козицький.

Польське видання повідомило, що Глінський з відвідування кладовища захисників Львова розпочав свій візит до Львова у супроводі міського голови Львові Андрія Садового. Глінський зазначив, що головною метою його поїздки стала зустріч з міністром культури та інформації України Олександром Ткаченко.

"Це буде наша третя зустріч під час війни. Ми зустрічались двічі в Києві, я також був у Бородянці, цього разу, дещо за нашою ініціативою, у Львові зустрічаємось більшою групою разом з міністрами культури з кількох країн нашого регіону Європи. Ми будуємо політичний формат, який підтримує Україну в нинішній ситуації. Це фундаментальний обов'язок усього цивілізованого світу: підтримати її у цій війні проти культури, цивілізації, розв'язаної Путіним і Російською Федерацією", – додав він.

Нагадаємо, 20 травня у Львові відкрили скульптури левів на території польських військових похованнях – Польському військовому меморіалі, щодо розміщення яких раніше між польською та українською сторонами виникали скандали.

У листопаді 2018 року тодішній президент Польщі Анджей Дуда звернувся до України з проханням втрутитися у справу з розміщенням скульптур левів на Польському військовому меморіалі у Львові, однак в українському уряді відповіли, що з цим має розібратися Львівська міськрада.

Додамо, у листопаді 2021 року двоє осіб розмалювали стіну на Польському військовому меморіалі, у 2018 році невідомі пошкодили скульптури левів, а що 22 листопада того ж року охоронці Личаківського кладовища затримали трьох польських студентів, які намагались запалити фаєри на цвинтарі. 

Раніше Варіанти вже розповідали про таємні перепоховання та інші історії на Польському військовому меморіалі у Львові.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.