Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

львівські маршрутки

Середа, 20 липня 2022, 13:11

У Львові готуються до другого етапу впровадження е-квитка

львівські маршрутки

У місті видали близько 143 тисячі пільгових транспортних карток та розпочинають підготовку до 2-го етапу впровадження е-квитка.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради. 

У Львові вже видали близько 143 тисяч пільгових транспортних карток "ЛеоКарт", що становить орієнтовно 93% від кількості поданих документів. 

Як заявив директор департаменту мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міськради Олег Забарило, у місті ще триває 1-й етап впровадження е-квитка (контролери навчають пільговиків як правильно користуватися обладнанням та валідуватися), проте поступово готуються до переходу на 2-й етап.

"Зараз всі технічні роботи виконують виключно фахівці ЛКП "Львівавтодор", оскільки ще до початку повномасштабного вторгнення компанія "Мікроелектроніка" відкликала своїх працівників з території України. А вони дуже потрібні, бо проводили тут, на місці, основну технічну роботу. На жаль, зараз ще ми не можемо їх залучити до роботи у Львові, вони працюють дистанційно" – зазначив Забарило.

За його словами, наразі є труднощі з роботою над мобільним застосунком для безготівкової оплати за проїзд.

"Додатком займається компанія "СофтСерв". І вони інформували нас, що мають певні труднощі, бо низку ключових працівників мобілізували. Зараз ми з ними проводимо перемовини, щоб повернутися до роботи і запустити процеси, які ще не запущені" – пояснив Олег Забарило.

Додамо, з 13 січня у місті розпочала роботу автоматизована система оплати проїзду у громадському транспорті для пільговиків. Раніше у Львові розповіли, яким чином пасажирам завалідувати свій проїзд у міському транспорті.

Повний запуск е-квитка у Львові мав відбутися у червні цього року, а вартість електронного квитка затвердили ще у листопаді минулого року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.