Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ліцей № 52 ім. М. Лобачевського

google.com.ua

Середа, 27 липня 2022, 16:40

Львівські депутати хочуть перейменувати ліцей імені Лобачевського

ліцей № 52 ім. М. Лобачевського

У Львівській міськраді напрацювали проєкт ухвали про зміну назви ліцею № 52 ім. М. Лобачевського.

Про це йдеться у проєкті ухвали, опублікованій на інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради 22 липня 2022 року.

Депутати підготували ухвалу, якою планують змінити назву ліцею № 52 ім. М. Лобачевського.

Як йдеться у документі, у межах декомунізації депутати пропонують вилучити  ім'я російського математика Миколи Лобачевського з назви ліцею № 52.

"Змінити назву ліцею № 52 ім. М. Лобачевського Львівської міської ради на ліцей № 52 Львівської міської ради. Здійснювати видатки на утримання ліцею № 52 Львівської міської ради завдяки коштам, що передбачені у бюджеті Львівської міської територіальної громади на галузь "Освіта" – йдеться у проєкті ухвали.

Також депутати планують доручити управлінню освіти департаменту гуманітарної політики провести зміни з перейменування цього навчального закладу.

Зазначимо, ліцей № 52 імені Миколи Лобачевського Львівської міської ради – ліцей з поглибленим вивченням математики та інформатики, знаховиться на вул. Гоголя, 17.

Додамо, на території Львівської ОТГ планують перейменувати 53 вулиці, названі на честь російських та радянських діячів: у Львові – 41, у Винниках – 6, у смт Рудне – 5, у с. Підрясне – 1.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.