Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вул. Личаківська, 259

Фб Зубача

Четвер, 11 серпня 2022, 12:16

На місці знесеної багатоповерхівки Копитка облаштують громадський простір

вул. Личаківська, 259

На вул. Личаківській, 259, де знесли незаконну багатоповерхівку Богдана Копитка, облаштують громадський простір.

Про це повідомив заступник міського голови з містобудування Любомир Зубач на своїй сторінці у Фейсбуці.

На вул. Личаківській, 259, де у 2019 році демонтували незаконно споруджену ТзОВ "Лідер Моноліт" 7-поверхову багатоповерхівку, облаштують громадський простір.

"Замість знесеного самобуду на Личаківській буде громадський простір.
Швидше не парк, а площа. Але з істотним озелененням, освітленням, з елементами води та мистецтва. Адже ця локація – фактично на в’їзді в місто, а тому має стати своєрідною впізнаваною візитівкою" – написав Зубач.

За його словами, процес повернення цієї ділянки у власність міста тривав майже три роки й станом на сьогодні всі документи земля офіційно належить громаді Львова.

"Ділянка – швидше транзитна, поруч і зупинка громадського транспорту. Тому наші архітектори схиляються до варіанту невеликої площі, озелененої щонайменше на 50%.

Звісно, освітлення, звичайно, лавочки, а ще питні фонтанчики, з розваг - елементи для підлітків-скейтерів, своєрідна зона для дітей, можливо, фонтан або інший формат з водою. І ненав’язливий, вертикальний мистецький елемент" – додав Зубач.

Зазначимо, у грудні 2018 року Восьмий апеляційний адміністративний суд прийняв рішення про знесення цієї незаконної забудови, яку ТзОВ "Лідер Моноліт" збудував без погодженої містобудівної документації. А вже 24 січня 2019 року міськрада виділила 2,89 млн грн для знесення цього будинку. Демонтаж будівлі стартував у квітні 2019 року.

 

За даними порталу YouControl, ТзОВ "Лідер Моноліт" зареєстроване у Львові у 2013 році на місці незаконної забудови, засновником підприємства є голова спостережної ради ПАТ "Львівський холодокомбінат" Богдан Копитко, що проживає у селі Старе Село Пустомитівського району.

Фірма займається будівельно-монтажними роботами, будівництвом житлових і нежитлових будівель, а розмір статутного капіталу становить 4 000 000 грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.