Садовий запрошує львів'ян увірувати в дрова та сухий спирт

Вівторок, 16 серпня 2022, 15:54

Львівська міськрада просить львів'ян запастися електрочайниками, електроплитами та сухим спиртом на зиму.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Станом на сьогодні теплопостачальні підприємства міста замінили 4 км тепломережі, а до початку опалювального сезону планують замінити ще 2 км.

Також до роботи вже готові ТЕЦ-1 і ТЦ "Північна" – найбільші об'єкти теплопостачання. 

"Чи буде газ, чи не буде газу, чи буде електроенергія, чи її не буде, все одно вдома необхідно мати: перше – це електрочайник. У випадку, якщо не буде газу, можна включити в розетку, закип'ятити воду, зробити чай чи каву, випити і зігрітися теплими напоями.

Друге: світильник на батарейках. У випадку, якщо не буде електрики, можна буде включити і буде світло в оселі.

Наступна річ, про яку мають знати мешканці, – це сухий спирт. Ця річ повинна бути в кожного в квартирі. Чому? Тому що сухий спирт дає можливість розігріти їжу, якщо немає ні газу, ні електрики.

Варто мати також електроплиту. Якщо не буде газу, то така електроплита буде в нагоді, тому що також на ній можна буде готувати їжу" – наголосила заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк.

Нагадаємо, на початку серпня міський голова Львова Андрій Садовий заявляв, що у Львові закуплять тисячі "буржуйок" у якості альтернативного джерела опалення.

Додамо, у червні Мінрегіон закликав українців готуватися до холодів уже зараз та повідомив про зниження температури в приміщеннях до 16-20 градусів. Також українців закликають запастися дровами до нового опалювального сезону.

Станом на 14 серпня у Львівській області до нового опалювального сезону 2022-2023 років підготувалися на 68%.

Мітки: ірина маруняк, новини львова, опалювальний сезон, теплопостачання