Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львів

Четвер, 18 серпня 2022, 12:00

У Львові з'явилися вулиці Вакарчука, Чубая та Білозора

Львів

Депутати перейменували 29 вулиць Львова, що назвали на честь російських та радянських діячів.

Сьогодні, 18 серпня, на сесії Львівської міської ради депутати прийняли рішення про перейменування 40 вулиць Львівської ОТГ, названих іменами російських діячів.

"За" проголосували 44 депутати.

Загалом перейменували 6 вулиць у Винниках, 5 – у смт. Рудне, 29 – у Львові.

 

Крім цого, вул. Карла Россі вирішили приєднати до вул. М. Черемшини (з відповідною зміною поштових адрес), а вул. Курильської – до  вул. Професора П. Буйка (з відповідною зміною поштових адрес).

Департаменту містобудування міськради депутати доручили внести відповідні зміни у земельно-кадастрові дані.

Додамо, на території Львівської ОТГ загалом планують перейменувати 53 вулиці, названі на честь російських та радянських діячів: у Львові – 41, у Винниках – 6, у смт Рудне – 5, у с. Підрясне – 1.

Зазначимо, у Львові виникла ініціатива перейменувати вулиці, що названі на честь російських культурних діячів. Для цього у місті створили робочу групу, куди увійшли представники виконавчих структур міськради, наукових та культурних установ Львова та представники фракцій Львівської міськради.

Під час першого засідання цієї робочої групи було обрано 35 вулиць, які потрібно перейменувати, а під час другого засідання – ще 27 вулиць, під час третього – 4 вулиці Львова, а також вулиці у Винниках і Рудному, під час четвертого – 8 вулиць Львова, вулиці у Винниках, Рудному та Підрясному.

У міськраді наголосили, що перейменування вулиць у Львові не спричинить жодних фінансових витрат для мешканців та підприємців.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.