У Львові з Марсового поля заберуть рештки радянських військових

П'ятниця, 19 серпня 2022, 13:00

З Марсового поля перепоховають останки військових радянської армії, щоб облаштувати тут Меморіальний комплекс Героїв України.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Сьогодні, 19 серпня, виконавчий комітет Львівської міськради прийняв рішення переховати рештки військовослужбовців радянської армії та Другої світової війни з Марсового поля, що на вулиці Мечнікова.

Тут планують облаштувати Меморіальний комплекс Героїв України.

"Меморіал Личаківський військовий цвинтар на вулиці Мечнікова є пам’яткою історії від 1972 року і потребує докладного дослідження та реконструкції. Офіційно вважається, що поховані тут військові, які загинули під час Другої світової війни, хоча більша частина загинула в період з 1944 до 1950 року під час каральних операцій НКВС на Галичині.

Готується архітектурний конкурсу на новий проєкт Меморіалу Личаківського військового цвинтаря, який охопить всю територію, тому таке рішення виконкому є своєчасним і потрібним" – пояснила керівниця управління охорони історичного середовища міськради Лілія Онищенко-Швець.

Зараз тривають консультації з архітекторами щодо технічного завдання для конкурсу на кращу проєктну пропозицію Меморіального комплексу.

"У напрацьованій попередній концепції Меморіалу передбачаємо військові поховання Героїв України, парк-сквер пам'яті та меморіальну площу. Це має бути місце тиші, місце роздумів. Йдеться про новий елемент меморіальної архітектури" – додав головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Нагадаємо, у травні міський голова Львова Андрій Садовий анонсував оголошення архітектурного конкурсу на будівництво Меморіального комплексу Героїв України на Марсовому полі.

Мітки: Лілія Онищенко-Швець, Марсове поле, меморіал, новини львова